Пошук

ГОРДІСТЬ АРМСПОРТУ

У Будинку спорту ”Локомотив“ м.Харкова відбувся Чемпіонат України з армспорту серед ветеранів, юнаків і юніорів, в якому брали участь 369 спортсменів з 22 областей і АР Крим.

Ювілейний ХX Чемпіонат України з армспорту серед юнаків та дівчат 1997 р.н. та молодших зібрав 174 учасники і приніс ІІ загальнокомандне місце з рясним урожаєм нагород команді Тернопільської області: 13 медалей (7 золотих, 5 срібних і 1 бронзова) здобули вихованці нашого уславленого тренера-рукоборця, багатократного чемпіона Європи та світу, заслуженого майстра спорту Андрія Пушкаря. Та ще більшу гордість викликає той факт, що серед переможців Чемпіонату – студенти спеціальності ”Фізичне виховання“педагогічного коледжу нашої академії.


Безперечно, найбільша радість у Валентина Осипенка. У ваговій категорії до 75 кг він вперше брав участь у таких змаганнях поряд з 13 українськими рукоборцями, а результат виявився просто чудовим. У виснажливих поєдинках він чесно ”поділився успіхом“ із львів’янином Романом Синейком: у Валентина І місце – права рука і ІІ місце – ліва, а в Романа – навпаки. Відчувши смак успіху, спортсмен прагне подальших перемог.

У ваговій категорії до 60 кг (20 чоловік) змагався Віталій Якшук, котрий уже втретє на Чемпіонаті. Ліва рукам принесла йому шостий результат, а права виборола срібло у фінальному поєдинку з полтавчанином Вадимом Халявою. Враження від боротьби залишилися дуже приємними.

Цікава статистика виходить у Дмитра Шемчука: на попередньому Чемпіонаті України він вперше отримав дві бронзи,  тепер змагався разом з 20 учасниками у ваговій категорії до 80 кг і виборов два других місця у нелегкій фінальній сутичці з кандидатом у майстри спорту з Харкова Артемом Середою. А наступний крок, мабуть, говорить сам за себе: третій раз обов’язково повинен дати йому два перших місця. Хлопець радіє, що набув конкретного бійцівського досвіду і прагне боротися й надалі.

Всі троє рукоборців виконали нормативи кандидатів у майстри спорту України.

Старший колега наших спортсменів, кандидат в майстри спорту України Олександр Тутов був учасником VIII Чемпіонату України серед юніорів та юніорок 1994 р.н. і молодших, де боролися 160 спортсменів. Його суперниками у ваговій категорії до 75 кг були 20 юніорів до 21 року, кожен з яких – кандидат у майстри або майстер спорту. Тому Олександрові довелося дуже непросто. За вихід до півфіналу він вступив у поєдинок з єдиним кримчанином, майстром спорту Ленуром Катаєвим і уступив йому, посівши четверте місце. Проте м’язи та дух вдалося загартувати по-справжньому. Проте фортуна була прихильною до Ігоря Пасєки: у вагова категорії 90 кг він виборов золото Чемпіонату на праву руку та срібло – на ліву.

Наші студенти отримали право на участь у складі збірної України на Чемпіонаті Європи в Болгарії та Чемпіонаті світу в Малайзії. Хоча, зважаючи на фінансовий стан, все це поки що залишається у мріях, тому наші борці посилено готуються до традиційного турніру пам’яті А.Ф.Пушкаря в Кременці та наступного Чемпіонату України. Гарних змін вам, богатирі кременецького духу,  сил, здоров’я і високих результатів!

 
Анонси
Галерея
19
1919
На даний момент 1260 гостей на сайті