Пошук

МИТЦІ ТЕРНОПІЛЛЯ ПРО КОБЗАРЯ

В рамках Шевченківських днів науковці кафедри української філології та суспільних дисциплін організували літературні читання ”Митці Тернопілля – про Кобзаря“, які проходили в читальному залі кадемії. Відкрив читання кандидат філологічних наук, завідувач кафедри, доцент Олег Василишин. Він представив присутнім гостей свята – представників літературної спільноти Тернопілля.

Автор поетичних збірок для дітей і дорослих, лауреат Всеукраїнського конкурсу ”Коронація слова“, редактор газети ТНЕУ  ”Університетська думка“, член НСЖУ і НСПУ Марія Баліцька запропонувала декілька поезій зі збірок ”Яблуневий розмай“ і колективної збірки для дітей ”Сонячна криниченька“.

Поет, журналіст, літературознавець, член Національних спілок журналістів і письменників України, лауреат українських літературних премій, дипломант італійського часопису "Нові дні", редактор літературно-мистецького альманаху ”Рушник“ ділився спогадами про Кременець і читав свої неповторні ліричні поезії про кохання.

Поетичними роздумами про Кременець поділилася ще одна гостя нашого ВНЗ – редактор і ведуча обласної держтелераіокомпанії (ОДТРК) Лариса Осадчук.

Український прозаїк, поет, журналіст, лауреат літературних премій імені Уласа Самчука та  імені Степана Будного Сергій Синюк звернувся до студентської аудиторії зі своїми поетичними творами жартівливого характеру.

У тематичне русло поезій повернув слухачів кременецький поет, член НСПУ, головний редактор літературно-мистецького альманаху ”Курінь“ Іван Потій.

Голова Літературного об’єднання при ТООНСПУ, поет Зеновій Кітибіда презентував черговий випуск щорічного літературного альманаху ”Подільська толока“, не залишив поза увагою Шевченківську та кременецьку тематику, а також зачитав декілька власних поетичних пародій на твори тернопільських відомих тернопільських авторів.

Приємною несподіванкою для студентів було знайомство з поезією нашої краяни Юлії Бондючної, а нині секретаря Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України, автора поетичних збірок і літературознавчих пошуків, члена НСПУ, лауреата літературної премії імені Валеріана Поліщука. Лише декілька поезій, прочитаних молодим поетом, відкривають безмежний світ майстерного стилю віршотворення, глибокого відчуття форми та змісту твору.

Ще одним гарним відкриттям стала поетично-пісенна презентація творчості Сергія Лазо – письменника, драматурга, поета, члена НСПУ, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата багатьох телевізійних та радіопроектів, фестивалів як автора пісень, відомих в Україні і далеко за її межами. Окрім віршів про весну і кохання, гість запросив молодіжний зал підтримати виконання його популярних авторських пісень у супроводі гітари, з якою не розлучається ніколи.

Вів літературні читання і представляв своїх колег по перу український бард, поет, драматург, автор концептуальних розробок багатьох музичних фестивалів, член національних спілок театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки України, голова Тернопільського обласного об’єднання НСПУ Олександр Смик. Він прочитав окремі гостро соціальні та інтимно-ліричні поезії,  а на завершення перейняв естафету від свого попереднього колеги і запропонував свій пісенний дарунок.

Кожен із присутніх мав нагоду отримати з рук авторів поетичну чи прозову збірку.

 
Анонси
Галерея
foto 27
foto 27foto 27
На даний момент 1188 гостей на сайті