Пошук

МУЗИКА – РУХ ДУШІ

Музика, за висловом давньогрецького мислителя Платона, надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика додає життя і веселощі всьому існуючому. Її можна назвати втіленням всього прекрасного і всього піднесеного.

У Концертному залі Гуго Коллонтая відбувся концерт, присвячений пам’яті найвидатнішого польського  композитора і піаніста Фридерика Шопена. Публіка складалася з викладачів і студентів академії, а також місцевих поціновувачів класичної музики.

Композитор, піаніст і диригент Антон Рубінштейн доречно зауважував: «Гра на фортепіано – рух пальців; виконання на фортепіано – рух душі. Зазвичай ми чуємо тільки перше…». Що стосується молодого викладача Кременецького педагогічного коледжу Світлани Гуральної, яка запропонувала цикл творів Ф. Шопена, то це дійсно була не гра, а виконання душею. І не дивно, адже вона – переможниця III обласного конкурсу-фестивалю юних талантів «Надія – 2» у номінації  « Інструментальне мистецтво», лауреат обласного огляду-конкурсу «Творчість юних – 2003», дипломант II Всеукраїнського академічного огляду-конкурсу молодих піаністів пам’яті професора Олександра Бугаєвського (2007), триразовий дипломант I туру Всеукраїнської олімпіади з музичного мистецтва в номінації «Музичний інструмент» ( 2008, 2009, 2010).

Глядачі мали нагоду ознайомитись із такими творами великого піаніста:  Мазурка до дієз мінор.опус 63 №3, Етюд ля бемоль мажор оп.25 01, Лицарсько-романтичний Полонез ля бемоль мажор тв.34 №1, Найвідоміший Ноктюрн до дієз №20. Етюд ля бемоль - Мажор оп.25 №1, Рондо оп.1. до-мінор, Мазурка до дієз - мінор оп.63 №2, Ноктюрн № 20 до дієз - мінор, Полонез тв. 26 №2 мі бемоль - мінор, Ноктюрн оп.48 №2 до - мінор, Великий блискучий вальс тв. 34 №1 мі бемоль - Мажор, Фантазія-експромт оп. 66 до дієз - мінор.

Концерт дуже сподобався публіці, адже вона почула прекрасні твори і побачила майстерну гру.

 
Анонси
Галерея
1
11
На даний момент 365 гостей на сайті