Пошук

ДОСВІДУ БАГАТО НЕ БУВАЄ

Делегація нашої академії, очолювана ректором, професором Афанасієм Ломаковичем, відвідала VII Міжнародну виставку “Сучасні заклади освіти – 2016 ” і ІІІ Міжнародну виставку закордонних навчальних закладів “World Edu – 2016”, що проходили в Київському палаці піонерів та юнацтва під патронатом МОН України, НАПН України та компанії “Виставковий світ”. Виставка зібрала 750 учасників із 25 регіонів України та 17 зарубіжних країн Європи і Північної Америки. Серед учасників виставки були 90 вітчизняних і 26 зарубіжних ВНЗ і наукових установ, 480 установ післядипломної та неперервної освіти, дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, 131 професійний навчальний заклад і навчально-методичний центр професійно-технічної освіти, 23 виробники та постачальники засобів навчання, представники видавництв, програм і порталів у галузі освіти.

Досягнення національної освіти презентували провідні ВНЗ України – КНУ ім.Тараса Шевченка, НМУ ім.О.О.Богомольця, Львівський НМУ ім.Данила Галицького, Національний авіаційний університет, Національний юридичний університет ім.Ярослава Мудрого, НУ “Львівська політехніка”, НПУ ім.М.П.Драгоманова, Прикарпатський НУ ім.Василя Стефанника та інші.

Закордонні навчальні заклади та освітні агенції ділилися досвідом з формування індивідуальних, бакалаврських, магістерських і аспірантських програм, організації навчального процесу та забезпечення культурно-побутових умов студентства. На своїх майданчиках відвідувачів виставки приймали вищі заклади освіти Польщі – Університет Економіки (Бидгощ), Академія Економіки, Європейський Університет, Технолого-гуманітарний Університет ім.Казимира Пулавського(Радом); латвійський Університет економіки і культури, чеський Університет Західної Богемії та Університет Менделя в Брно. Центри іноземної освіти, освітні агенції та компанії представляли освітні заклади, проекти і програми з різних країн світу: Австралії, Китаю, Нової Зеландії, Канади, Греції, Італії, Швейцарії, США, Франції та інших.

Члени нашої делегації отримали ґрунтовну інформацію про зарубіжні освітні поїздки, мовні та підготовчі курси до вступу в зарубіжні ВНЗ, про програми професійних стажувань і програми підтримки обдарованої молоді.

Професійно-технічні навчальні заклади, центри й асоціації демонстрували сучасні підходи до використання у навчальному процесі сучасних електронних засобів навчання й інформаційних ресурсів. Виробники і постачальники засобів навчання запропонували комп’ютерні комплекси, навчальні лабораторні прилади, новітні системи з можливостями інтерактивної освіти.

Виставку супроводжувала змістовна тематична програма, що включала 43 науково-практичних заходи: конференції, презентації, семінари, круглі столи майстер-класи за участю досвідчених керівників, менеджерів, фахівців і науковців України та зарубіжжя.

Серед цих заходів особливу увагу привернула презентація “Інтерактивна дошка: нові можливості для освіти”, що її зорганізувала компанія “Інтер-системс”.

Наша делегація не лише ознайомилася, а й отримала примірники офіційних видань КНУ ім.Тараса Шевченка, Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.академіка С.Дем’янчука, Кременчуцького педагогічного коледжу ім.А.С.Макаренка, Всеукраїнської інформаційної газети “Майстер-клас”, заснованої Хортицьким національним навчально-реабілітаційним центром, а також рекламну продукцію профорієнтаційного характеру, підготовлену національними і зарубіжними вищими закладами освіти.

Змістовним і корисним було спілкування членів нашої делегації з науковцями та освітянами – представниками українських і закордонних наукових інституцій і вищих навчальних закладів.

 
Анонси
Галерея
Професорсько-викладацька конференція
Професорсько-викладацька конференціяПрофесорсько-викладацька конференція
На даний момент 728 гостей на сайті