Пошук

”ВИШИВАНА ПЕРЕРВА“

Так уже повелося, що одні ідеї вмирають, а іншим судилося жити і навіть несподівано підкорити цілий світ. Однією з неповторних акцій стало відзначення  Всесвітнього дня вишиванки, зініційоване в 2006 році студентами Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Лесею Воронюк та Ігорем Житарюком. Вони визначили день і запропонували своїм одногрупникам та всім бажаючим прийти  на навчання у вишиванках. Пропозиція зажевріла в душах кількох десятків людей, щоб спалахнути чудовою всеукраїнською традицію і згодом стати неповторним та улюбленим святом українців всього світу.

”Музична перерва“, присвячена Всесвітньому дню вишиванки, пройшла й у нашій академії під керівництвом проректора з виховної роботи Миколи Сиротюка. Вели святкову програму Ольга Чохрій і Володимир Репетило. Літературна  композиція ведучих добавляла поетичні барви до розмаїття вишиванок, а студентський вокально-інструментальний квартет ”Друзі“ у складі Павла Левицького, Сергія Волохатого, Павла Яловського і Тараса Головатюка став музичним обрамленням свята. До програми ”вишиваного концерту“ ”Друзі“ включили жартівливу українські народні пісні ”Файдулі, фай“, ”Ой на горі два дубки“ і ”Ти ж мене підманула“, яку підхопили ”вишивані глядачі“. Дует солістів цього колективу Павло Левицький і Сергій Волохатий подарували безцінну ліричну перлину української класики – ”Пісню про рушничок“ авторства Андрія Малишка і Платона Майбороди. А на закінчення виступів прозвучала одна з улюблених пісень наших краян ”Волинь моя“ (слова і музика Степана Кривенького) у виконанні Павла Левицького і Павла Яловського.

”Музична вишивана перерва“ тривала недовго, проте вона подарувала чудовий настрій її учасникам і слухачам, а головне – засвідчила солідарність  наших володарів вишиванок з іншими, які в сукупності створили вишивану панораму країни і показали світу невмирущість нашого одвічного народного мистецтва вишивки, а також торжество нескореного духу українського народу.

 
Анонси
Галерея
6
66
На даний момент 460 гостей на сайті