Пошук

У ПОСИЛЕНОМУ РИТМІ ОЛІМПІАДИ

В КОГПА ім. Тараса Шевченка пройшов І етап Всеукраїнської студентської олімпіади. Перевірити свої сили у знаннях з різних дисциплін виявили багато студентів різних груп.

Серед завдань олімпіади для учасників підготували тестовий контроль знань з конкретного фаху, творчі та графічні завдання, розробки планів-конспектів занять тощо.

Окрему групу становили олімпіади з психолого-педагогічних дисциплін, які принесли перші результати. Їх оголосила на засіданні кафедри педагогіки і психології завідувач Любов Кравець.

Переможцями олімпіади з психології стали першокурсники: Людмила Плетюк і Тамара Дукач (11-ТО) вибороли ІІІ місце; Тетяна Юхимчук (11-Н) та Ірина Жолоб (11-У) посіли ІІ місце, а найвищий результат – в Оксани Грогуль з 11-А групи.

Грамотами за творчий підхід до розв’язання завдань, виявлену креативність і глибоке знання теоретичного матеріалу нагороджені Анастасія Кістеньова та Юліана Стравінська (11-ДПК), Микола Шевчук (11-Р), Анастасія Михайлюк (11-У).

Кращими з кращих учасників олімпіади з педагогіки виявилися другокурсники: Анна Шевчук з 21-Р групи показала найкращі знання; їй поступилися Марія Безека (21-Ф) і Тетяна Кара (21-Р) – ІІ місце та Сергій Федорук (21-Ф) і Софія Шилюк (21-СП), які опинилися на третій позиції.

Серед переможців олімпіади із соціальної педагогіки – студенти різних курсів: третьокурсниці-одногрупниці Тетяна Трачук і Дарія Гаврилюк завоювали третє місце, другокурсниця Марія Сушинська та Марія Гаврилюк з 31-СП групи виявилися сильнішими й опинилися на ІІ місці, а недосяжною для них стала студентка четвертого курсу Олеся Шматюк.

Кафедрою теорії і методики трудового навчання і технологій проведено олімпіаду з технологічної освіти. Підводячи підсумки проведених завдань, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук Микола Курач назвав переможців: третє місце розділили між собою другокурсник спеціальності “Технічна праця” Юрій Шкурник і третьокурсниці спеціальності “Обслуговуюча праця” Юлія Шкред і Оксана Ярмусь. Друге місце – відповідно до спеціальності – у Дмитра Мельничука та Вікторії Юрчук. А ще вище піднялися над своїми колегами за результатами олімпіади Дмитро Клак (22-ТОс) та Ірина Свирид (31-ТО), яких рекомендували для участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з технологій (технічна й обслуговуюча праця), для проведення якого базовим ВНЗ є Уманський ДПУ ім. Павла Тичини.

Для студентів-біологів підготували інтелектуальні змагання викладачі кафедри біології, екології і методики їх викладання (завідувач Микола Ільєнко). Найкраще справилась із завданями магістрантка Наталія Бондарчук, ІІ місце вибороли студентка третього курсу Юлія Флис і п’ятикурсниця Ріта Косар, третю позицію виборола Юлія Романюк з 31-Б групи.

Досягнення олімпіади майбутніх учителів англійської та німецької мови і літератури оцінили фахівці кафедри іноземних мов та методики їх викладання (завідувач – Наталія Воронцова). Третій результат показали Оксана Лепуга (31-А) та Христина Пасічник (31-Н), другий – Ірина Пташнюк (41-А)  і Вікторія Клепач (31-М), а перший – у Максима Стрелецького (21-А) й Олега Філіпова (41-Н).


Завідувач кафедри спортивних ігор та туризму Віктор Голуб разом з колегами підготували олімпіаду з фізичного виховання, за результатами якої визначили найсильнішою студентку п’ятого курсу Марію Маланчук. Їй поступилися третьокурсники Андрій Міріука (ІІ місце) і Андрій Романчук (ІІІ місце).

На засіданні кафедри методики викладання мистецьких дисциплін (завідувач – Олександр Дем’янчук) оголошено результати проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю “Образотворче мистецтво”. Оцінивши роботи учасників, розподілили переможців олімпіади наступним чином: І місце – Антон Лісковий (12-Рс), ІІ місце – Тетяна Байдак (31-Р), ІІІ місце – Микола Горпинюк (41-Р).

Олімпіада студентів-музикантів організована кафедрою гри на музичних інструментах і вокально-хорових дисциплін (завідувач Оксана Легкун) і проходила у формі звіту класів постановки голосу викладачів Миколи Швидківа й Алли Афанасенко, які й визначили кращих виконавців: третє місце розділили Софія Горобець (12-Мс) і Юлія Куртіш (41-М), друге – Оксана Б’ялковська й Ірина Галабурда з 12-Мс групи та Мирослава Красевич (41-М), а найсильнішою виявилася другокурсниця Марія Прокопчук.

 
Анонси
Галерея
23
2323
На даний момент 1216 гостей на сайті