Пошук

«ЧОРНОБРИВЕЦЬ» РОЗЦВІВ У КРЕМЕНЦІ

При Палаці культури м. Миронівки, що на Київщині, був організований ансамбль пісні і танцю «Чорнобривець», який ось уже понад 30 років хвилює глядачів своїм самобутнім мистецтвом, незмінно викликає у них почуття щирого захоплення і радості від зустрічі з чарівним і прекрасним світом пісні, музики і танцю. Створений у 1970 році, мистецький колектив швидко завоював популярність і вже через два роки отримав високе звання народного і став одним із найкращих самодіяльних ансамблів України.

Вокально-хореографічні композиції, українські народні пісні, танці й інструментальні мелодії у  виконанні ансамблю полонять душу під час виступів. За роки свого існування «Чорнобривець» дав понад 1500 концертів, підготував 40 нових програм, з якими виступав у Білорусі, Естонії, Азербайджані, Росії. Мабуть, немає такого куточка в Україні, де б не побували митці.

Франція й Велика Британія, Греція й Іспанія, Алжир і Болгарія – це далеко не повний перелік країн, через які пролягли гастрольні маршрути «Чорнобривця» – лауреата республіканської премії імені М.Островського. Репертуар «Чорнобривця» визначають народні традиції.

У рамках ІІІ Всеукраїнського відкритого фестивалю-конкурсу виконавців на народних інструментах «Мереживо», присвяченого пам’яті заслуженого діяча мистецтв України, композитора, виконавця-баяніста, педагога, аранжувальника й громадського діяча Олександра Степанова, чотири солісти з оркестровою групою ансамблю «Чорнобривець» (керівник Максим Басай) завітали до нашої альма-матер на запрошення фахівців музичного мистецтва академії.

Наші глядачі мали чудову нагоду познайомитись із колективом, послухати класичну і народну музику та пісні у виконанні солістів Оксани Присяжненко, Ольги Ляховецької, Наталії Зікір’ї, Олега Шкребтія, а головне – отримати масу позитивних емоцій, чим відзначилося це дивовижне свято нашої духовності, нашої невмирущої української культури.

 
Анонси
Галерея
13
1313
На даний момент 1266 гостей на сайті