Пошук
Головне меню

УЧАСНИКИ СЕМІНАРУ – ВЧИТЕЛІ ЗОШ

Науково-педагогічні працівники кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка підготували і провели навчально-методичний семінар ”Сколіоз: причини виникнення, профілактика і лікування“, на який запросили вчителів фізичного виховання загальноосвітніх шкіл регіону. Він проходив на спортивній базі факультету фізичного виховання та біології, зокрема в науково-дослідній лабораторії ”Фізкультурно-педагогічні чинники формування здорового способу життя молоді“.

Учасників семінару вітала завідувач кафедри, професор Олена Довгань, яка наголосила на важливості й актуальності тематики навчально-методичного зібрання, окреслила теоретико-методологічні контури проблематики. Конкретний за змістом і тривожний за характером матеріал містила доповідь заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, доцента Володимира Прокоповича ”Статистика поширення сколіозу серед дітей і підлітків в Україні та Кременці“. Шляхи і засоби протидії небезпечному захворюванню підростаючого покоління у дослідженні ”Причини виникнення, профілактика та лікування сколіозу засобами фізичної культури“ аналізував кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Володимир Банах.

Вчителям ЗОШ продемонстрували теоретичне і практичне заняття: асистент кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання Юрій Яворський провів урок фізичної культури з дітьми, хворими сколіозом. Вагомим елементом практичної сторони семінару став майстер-клас з масажу при сколіозі, продемонстрований професором Оленою Довгань. Педагоги загальноосвітніх шкіл ознайомилися з новинами фахової методичної літератури, підготовленої науковцями кафедри. Зокрема, їм було презентовано навчальні посібники ”Фізична культура учнів 5 – 9 класів“ (автори – Олена Довгань, Володимир Папуша, Василь Трифонюк, Анатолій Антонюк, Юрій Яворський) і ”Гігієна фізичного виховання і спорту“ (автори – Олена Довгань, Володимир Банах). Окрім цього, гості академії отримали брошури з матеріалами семінару.

Підведення підсумків навчально-методичного зібрання фахівців фізичного виховання – науковців академії та вчителів ЗОШ – відбулось у форматі однойменного круглого столу, організаторами і модераторами якого виступили професор Олена Довгань і доцент Володимир Банах. Ефективність і методична доцільність заходу підтверджена побажаннями педагогів зробити такі семінари традиційними.

 
Анонси
Галерея
galery 27
galery 27galery 27
На даний момент 186 гостей на сайті