Пошук

”РАНОК“ В АКАДЕМІЇ

Зустрічі викладачів і студентів академії із представниками київського видавництва ”Ранок“ стали традиційними і мають професійну тематичну спрямованість. Цього разу з науково-педагогічним і студентським колективами педагогічного факультету (декан – доцент Людмила Врочинська) працювала спеціаліст зі зв’язків з громадськістю видавництва, дитяча письменниця, освітянин з 35-річним стажем Любов Яковенко. Бесіди з нею були особливо цікавими ще й тому, що у своєму творчому доробку вона має близько 300 фахових публікацій з проблем педагогіки, серед яких – методичні посібники, роздавальний та ілюстративний матеріали, а також художні твори (поезії, проза, дитяча драматургія). Авторський здобуток гості підсилений її значним педагогічним досвідом: як фахівець дошкільної освіти вона пройшла всі сходинки педагога дошкільного навчального закладу – від вихователя до завідувача, а як працівник видавництва, що спеціалізується на випуску навчально-методичної літератури, зустрічалася не лише з педагогами і студентами ВНЗ усіх регіонів України, а й зі слухачами та викладачами курсів підвищення кваліфікації при інститутах післядипломної педагогічної освіти.

Розмова представника столичного видавництва з викладачами і студентами навчального закладу проходила у форматах круглого столу і майстер-класу, зміст яких складала різнопланова презентація літератури, опублікованої видавництвом у серії ””Ранок“: наочні посібники“. Нинішні та майбутні педагоги отримали фахову інформацію, доповнену усними методичними рекомендаціями, про комплекти роздавальних карток для дошкільнят за тематикою ”Пори року“, ”Професії“, ”Транспорт“, ”Одяг і взуття“, ”Частини доби“ і навчальних карток ”Азбука в малюнках“ і ”Цифри, форми, кольори“ про тематичну добірку матеріалів ”Розповімо дітям“, де систематизовано ілюстровану інформацію про визначні місця України, права дитини, дорожні знаки.

Особливий інтерес викликали демонстраційні матеріали, насамперед щодо презентац3ій і майстер-класів з різних видів мистецтва: ”Народознавство. Творча майстерня народних майстрів“, ”Народні ремесла та художні промисли“. Окремі комплекти демонстраційного матеріалу мають в якості додатку брошуру методичних рекомендацій з його використання, як-от ”Слово до солова – звучить рідна мова“ (для старшого дошкільного віку; автори – Ольга Коваленко і Тетяна Єпіфанова-Кожевнікова). Такими ж рекомендаціями доповнений комплект ілюстративного роздавального матеріалу ”Рухливі ігри. Маски“ (для раннього та молодшого дошкільного віку; автори – Ольга Бойко і Любов Яковенко). Серед презентованих видань – авторська робота Любові Яковенко ”Абетка. Завтра в школу“.


Примірники презентованої літератури представник видавництва передала нашому навчальному закладові. Як повідомила завідувач кафедри теорії і методики дошкільної та початкової освіти, доцент Тетяна Фасолько, подаровані видання серії ””Ранок: наочні посібники“ поповнять бібліотечний фонд ”Центру розвитку дитини“.

 
Анонси
Галерея
41
4141
На даний момент 540 гостей на сайті