Пошук

АКАДЕМІЯ І В ТУРИЗМІ АКАДЕМІЯ

У Відкритій Універсіаді Тернополя зі спортивного туризму серед вищих закладів освіти брали участь команди восьми ВНЗ, в тому числі збірна команда нашої академії, яку до змагань готував асистент кафедри спортивних ігор і туризму Сергій Сиротюк, а організаційне представництво здійснював завідувач згаданої кафедри, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Віктор Голуб.

Універсіада проходила в урочищі “Казарми” селища Великі Бірки Тернопільського району. До програми змагань увійшли три дисципліни пішохідного туризму: “Смуга перешкод (командна)”, “Смуга перешкод (особисто-командна)” і “В’язання вузлів (командна)”.

Збірну команду нашої академії склали студенти спеціальності “Фізичне виховання”, четвертокурсники Іван Гаць, Денис Безкоровайний, Павло Домашен, студенти третього курсу Дмитро Головатюк, Андрій Романчук, другокурсники Мирослава Токарська й Олександр Клецор, а також майбутній учитель української філології Наталія Гороховська та затрашній педагог початкових класів Марта Мицьо.


Спортсменам академії не було рівних у двох дисциплінах: у “Командній смузі перешкод” і в конкурсі “В’язання вузлів”. У першій дисципліні збірна академії у складі Івана Гаця, Павла Домашена, Дениса Безкоровайного, Марти Мицьо, Дмитра Головатюка і Мирослави Токарської не залишили своїм суперника ніяких шансів. Спортивно-туристичний дует Мирослави Токарської і Марти Мицьо, переконливо обігравши своїх іменитих суперниць з тернопільських університетів, виборов І місце в дисципліні “В’язання вузлів”. Особисто-командні змагання у “Смузі перешкод” принесли І місце Денису Безкоровайному, а на другі позиції тут вийшли Павло Домашен і Марта Мицьо.

У підсумку, збірна команда академії впевнено здобула перше загальнокомандне місце і нагороджена Дипломом Тернопільського обласного відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України як переможець Універсіади. “Срібло” дісталося збірній Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка, а “бронза” – команді Тернопільського НТУ ім. Івана Пулюя.

 
Анонси
Галерея
56
5656
На даний момент 1203 гостей на сайті