Пошук

КРЕМЕНЦЮ МІЙ…

Студенти 11-ТОк групи педагогічного коледжу спільно з працівниками бібліотеки нашої академії організували для колективу навчального закладу літературно-музичну композицію, приурочену Дню міста під назвою ”Кременцю мій, ти оспіваний генієм в музиці, кольорі, слові“.

Свято розпочав запис ”Пісні про Кременець“ Ніни Багнюк і Василя Сабрана – авторського колективу нашого ВНЗ. Бібліотекар Раїса Пасіюла привітала присутніх з наступаючим святом нашого міста і запропонувала інформаційну довідку про Кременець – цей чудовий, один із найдревніших центрів волинської культури, історія якого поєднала в собі легенди сивої давнини та героїчну минувшину останніх століть, змальовані у творах архітекторів і скульпторів, художників і музикантів, письменників і поетів.

У літературній композиції брали участь ведучі Антоніна Свиридюк та Олександр Собчук, студенти-першокурсники спеціальності ”Технологічна освіта“ Максим Терновий, Анастасія Тимощук, Роман Герасим’юк, Юрій Олексюк, Назарій Саган, Марія Козла, Христина Котик, Ігор Боярчук, і Михайло Авдійчук. Вони ознайомили своїх колег та педагогів зі спогадами про наше місто Тараса Шевченка і Лесі Українки, Максима Рильського і Павла Тичини, читали уривки із прозових та поетичних творів Бориса Харчука й Уласа Самчука, читали поезії про Кременець класиків і майстрів поетичного слова рідного краю: Юліуша Словацького, Галини Гордасевич, Олександра Неприцького-Грановського, Георгія Петрука-Попика, Володимира Вихруща, Людмили Майдіної.

Учасниками літературного свята були учениця Кременецької ЗОШ № 2 Вікторія Кащук, яка читала поезію своєї бабусі, літературного редактора газети ”Замок“ Ніни Багнюк, і сама авторка поезій із добіркою тематичних віршів про Кременець.

На завершення в’язанку популярних українських пісень запропонував студент 11-Мк групи, неодноразовий лауреат пісенних конкурсів Станіслав Семенюк.

 
Анонси
Галерея
36
3636
На даний момент 772 гостей на сайті