Пошук

НАШІ – СЕРЕД ЕКОЛОГІЧНИХ ЛІДЕРІВ

На Перший всеукраїнський табір екологічних лідерів «Let’s do it Ukraine Summer Camp», зініційований Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine»,  прибули представники майже всієї України. Багато учасників було зі Сходу, левову частку становили активісти-екологи центральних областей України.

Особливістю та практичною складовою табору стало впровадження проекту «ЕКО ПАТРУЛЬ Let’s do it Ukraine» під час Міжнародного фестивалю «Z–GAMES».

Основною метою проекту стали: аналіз поточного стану екологічної ситуації в Україні, розробка  плану локальних екологічних проектів на 2018 рік та опанування теоретичних та практичних навичок для їх реалізації.

Під час відкриття заходу на онлайн-зв’язку був заступник Міністра молоді та спорту України Олександр  Ярема, а також представник Міністерства екології та природних ресурсів України.

У літньому таборі навчались і школярі, та більшість складали студенти, представники громадських організацій, приватні підприємці.

При формуванні персонального складу табору враховувалася соціальна активність, попередній досвід участі в екологічних проектах. Працював табір він на узбережжі Чорного моря в селищі Затока Одеської області. Тернопільщину представляла Дарія Бондар – випускниця нашої академії, активістка ГО «Молодь Кременеччини».

Широкою була навчальна програма табору: організаторів екологічної роботи вчили найважливішого – планувати та реалізовувати проекти на екологічну тематику,  конструювати і забезпечувати партнерство з громадськими організаціями, фондами та грантодавцями. Екологічним лідерам презентували успішні проекти, знайомили із роботою засобів масової інформації.

Виконуючи практичні завдання, учасники працювали в групах, де аналізували екологічні проблеми регіону, проводили у форматі тренінгу різноманітні акції.

Творчою і насиченою була програма робочого дня: він  розпочинався з ранкової йоги на березі моря, а закінчувався «лідерською рефлексією».

Так, в один із вечорів рефлексія полягала в тому, що учасники виконували завдання на березі моря «Передай свій настрій малюнком». Іншого разу відбулась цікава зустріч з науковцями Інституту Чорного моря – організаторами Другої міжнародної наукової експедиції по дослідженню стану Чорного моря.

В рамках табору учасники відвідали 36 годин  лекцій,  було реалізовано три проекти Let’s do it, Ukraine: Акція прибирання, акція практичного сортування відходів «ЕКО ПАТРУЛЬ» та академія екологічних лідерів задля закріплення набутих навичок.

Учасники еко-табору провели масове прибирання станції Лиманської в Затоці. Навіть встановили своєрідний рекорд: 107 мішків посортованого сміття за 1 годину! Таким та іншими способами вони відпрацьовували навички організації волонтерів і підтвердили практичну ефективність роботи Першого всеукраїнського табору екологічних лідерів.

 
Анонси
Галерея
54
5454
На даний момент 583 гостей на сайті