Пошук
Головне меню

УВАГА ДО ТВОРЧОСТІ КРАЯНИНА

Кафедра теорії і методики української та світової літератури Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка спільно з науковими співробітниками Обласного музею Богдана Лепкого підготували Міжнародну наукову конференцію «Богдан Лепкий у полікультурному дискурсі Європи  й Америки», приурочену до 145-річчя письменника. Учасниками конференції стали понад 140 науковців з вищих закладів освіти та наукових установ України і представники Польщі – фахівці Варшавського університету, Академії ім. Яна Длугоша в Ченстохові, ВНЗ Познані, Кошаліна, Каліша.

На пленарному засіданні виступили вчені-філологи Київського НУ ім. Тараса Шевченка, Львівського НУ ім. Івана Франка, Дрогобицького ДПУ ім. Івана Франка, НУ біоресурсів і природокористування, НПУ ім. М.П.Драгоманова, Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка, Коледжу Київського інституту інтелектуальної власності та права.

На секційних засіданнях науковці аналізували теми «Художній світ творів Богдана Лепкого», «Літературна спадщина Б.Лепкого», «Б.Лепкий в українсько-польському дискурсі: сучасні погляди», «Видавнича та журналістська діяльність Б.Лепкого у контексті української публіцистики», «Вивчення творів Б.Лепкого у школі», «Мова художніх творів Б.Лепкого  і сучасне мовознавство».

У секції «Богдан Лепкий у громадському і культурному житті України кінця ХІХ – першої половини ХХ століття» прозвучала доповідь «Творчість Богдана Лепкого у рецепції Уласа Самчука», підготовлена кандидатами філологічних наук, завідувачем кафедри української філології та суспільних дисциплін нашої академії, доцентом Олегом Василишиним і старшим викладачем цієї ж кафедри Романом Дубровським.

Учасники конференції здійснили екскурсію в Музей Богдана Лепкого (м.Бережани) та відвідали Музей родини Лепких в с.Жуків на Бережанщині.

 
Анонси
Галерея
65
6565
На даний момент 477 гостей на сайті