Пошук
Головне меню

ТАКИЙ ВАЖЛИВИЙ І КОРИСНИЙ ДОСВІД

Протягом минулого семестру студенти 41-СП групи Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка під керівництвом кандидата педагогічних наук Володимира Терпелюка проходили корекційно-реабілітаційну практику в Кременецькій ЗОШ № 3, де отримали цінний досвід і нові фахові знання. Під час практики студенти активно співпрацювали із соціальним педагогом/практичним психологом школи Галиною Кравчук, соціальним працівником Кременецького міського відділу освіти Діаною Мельник, з дітьми та їхніми батьками.

У школі ми мали змогу ознайомитись із документацією соціального педагога, детальніше дізналися про особливості інклюзивної освіти. Згодом відбулося знайомство з дітьми з особливими потребами, які навчаються в інклюзивних класах, а також із тими учнями, котрі перебувають на індивідуальній формі навчання.

Група була присутня на показовому занятті, яке проводила Галина Кравчук. Після заняття пройшло його колективне обговорення. Слушні поради соціального педагога, її фахова підтримка сприяли ефективності і результативності нашої самостійної роботи.

Кожен студент працював за індивідуальним планом роботи з окремою дитиною на декількох індивідуальних заняттях. Для своїх вихованців ми провели навчально-розважальний захід «Прощавай, осене» з участю наставника, учнів та їх батьків.

Цього навчального року введено інновацію у проходження корекційно-реабілітаційної практики: четверо студентів групи мали нагоду працювати у сім’ях, де є діти зі складною формою захворювань. Завдяки соціальному працівникові міського відділу освіти Діані Мельник з нами погодилися співпрацювати дві сім’ї, що допомогло нам побачити ситуацію зсередини і швидше долати психологічні бар’єри. Відповідно до діагнозу дитини студенти підбирали корекційні та розвиваючі заняття. Батьки поставились до нас досить привітно, доброзичливо і з розумінням, передали багатий досвід специфічних знань та умінь по догляду за дітьми в домашній обстановці.

Натхненні успіхами у проходженні практики, за порадою асистента кафедри педагогіки і психології нашої академії Наталії Бабій декілька студентів групи були волонтерами під час концерту до Дня інвалідів, який відбувся у Кременецькому РБК. Ми зустрічали гостей, пробували себе у ролі аніматорів, роздавали дітям подарунки. Головний організатор цієї акції, керівник благодійної організації «Зоря надії» Алла Андрущук була задоволена такою допомогою і запросила нас до подальшої співпраці.

І насамкінець, ми переконалися, що обрали дуже актуальну і необхідну професію, тому що нинішнє суспільство дійсно потребує кваліфікованих, компетентних, натхненних фахівців соціально-педагогічної сфери, які працюватимуть на високому професійному рівні, а головне – з великою любов’ю до кожної дитини.

Тетяна ТРАЧУК

 
Анонси
Галерея
Кімната-музей Ростислава Глувка
Кімната-музей Ростислава ГлувкаКімната-музей Ростислава Глувка
На даний момент 535 гостей на сайті