УВАГА – ВИВЧЕННЮ ХІМІЇ
Чергове засідання методичного об’єднання викладачів хімії закладів вищої освіти І – ІІ рівнів акредитації Тернопільської області відбулось на базі педагогічного коледжу нашої академії. Проблему «Використання інноваційних методів навчання на заняттях з хімії у закладах вищої освіти» вивчали фахівці Бережанського агротехнічного коледжу, Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі, Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського, Бучацького коледжу Подільського ДАТУ, Тернопільського економічного коледжу, Чортківського державного медичного коледжу, Тернопільського ПВНЗ «Медичний коледж», Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського, Технічного коледжу Тернопільського НТУ ім. Івана Пулюя, Кременецького лісотехнічного коледжу, Теребовлянського вищого училища культури. З ними фахово спілкувалися працівники нашого педагогічного коледжу, заступник директора Лариса Рац, голова циклової комісії природничих дисциплін Антоніна Іванюк, кандидат сільськогосподарських наук Олена Тригуба і викладач хімії Ірина Бєлова.
![]() |
![]() |
Вітали гостей директор педагогічного коледжу Оксана Камінська і голова обласного об’єднання викладачів хімії, викладач Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі Галина Гаврилюк. Учасники засідання ознайомилися з навчально-матеріальною базою академії та коледжу. Кандидат біологічних наук, доцент Наталія Зіньковська зробила детальний аналіз роботи лабораторії та кабінету хімії, розкрила особливості їх використання у навчальній і дослідницькій роботі студентів та викладачів. Завідувач практики педагогічного коледжу Валентина Шпак здійснила екскурс в історичне минуле навчального закладу, показала етапи його становлення з часів заснування до наших днів на матеріалах Музею історії нашої альма-матер.
Основним елементом зустрічі викладачів хімії стало проведення методичного практикуму на заводі «Кременецький хліб», де з участю спеціалістів-технологів підприємства фахівці-педагоги навчальних закладів області вивчали зміст, форми, технічну і технологічну специфіку виробництва хлібопродукції з акцентом на біохімічних процесах у виробничих циклах. Члени методоб’єднання позитивно оцінили запропоновану нашими викладачами форму і методику використання місцевих виробничих структур як практичного засобу для забезпечення ефективного засвоєння теоретичного програмового матеріалу навчальної дисципліни.
![]() |
![]() |
Завершилась робота методичного об’єднання екскурсією «Історичними стежками Кременеччини», проведеною краєзнавцем Миколою Матвіюком. Гості оглянули пам’ятні місця Кременця, відвідали нещодавно відновлені каменоломні, побували на Козацькому та Єврейському кладовищах, а також почули низку історичних легенд, пов’язаних із нашим містом.