Пошук

ЛІТО – ПОРА ПЕДАГОГІЧНА

Бо літо – це не лише час шкільних канікул, а й період літньої педагогічної практики студентів освітянських спеціальностей. Цьогоріч літню педпрактику в оздоровчих таборах, дитячих санаторіях й інших дитячих оздоровчих закладах проходили 54 студенти академії та 29 студентів педагогічного коледжу. З дітьми літньої пори працювали 34 майбутніх вчителів фізичного виховання та 20 завтрашніх соціальних педагогів. Педагогічний коледж представляли 14 студентів спеціальності “Образотворче мистецтво” і 16 – спеціальності “Трудове навчання і технології”.

Традиційно основна частина наших студентів (25 чоловік) здійснювали оздоровчо-виховну роботу з дітьми Кременецького психо-неврологічного санаторію і 21 студент – лікувально-оздоровчого комплексу “Дружба” с.Новоселиця на Івано-Франківщині. Наших студентів приймали дитячі оздоровчі комплекси Тернопільщини (“Лісовий” с.Скоморохи Бучацького району), Івано-Франківської області (“Едельвейс” смт.Микуличин і “Сокіл” Галицького району) та рівненський “Електронік”.

Частина студентів набувала фахових навиків шляхом здійснення оздоровчих і виховних заходів у дитячих оздоровчих таборах Тернопільської області (“Сокіл” Збаразького району і “Лісова казка” на Лановеччині), Рівненщини (“Чайка” Демидівського району), Івано-Франківщини (“Артек-Буковель”), Хмельницької області (“Світанок” Ізяславського району).

Виконуючи програму літньої педагогічної практики, наші студенти провели десятки різноманітних оздоровчих і культурно-мистецьких заходів, серед яких – туристичні походи й екскурсії, спортивні змагання, мистецькі конкурси й олімпіади, виставки художньої і технічної творчості, концерти юних самодіяльних митців. Керівництво і педагогічні колективи літніх дитячих оздоровчих закладів позитивно оцінили активність, ініціативність і сумлінну працю наших студентів, що відобразили у підсумковій звітній документації. Зокрема дирекція туристично-оздоровчого комплексу “Едельвейс” висловила подяку ректору академії, професору Афанасію Ломаковичу і в його особі всьому педагогічному колективу навчального закладу за якісну професійну підготовку студентів до літньої педагогічної практики, а також відзначила ефективну роботу третьокурсників спеціальності “Фізичне виховання” Сергія Кульбаби, Дениса Мисюка, Івана Томаєра, Андрія Григор’єва і Романа Оліщука та майбутнього соціального педагога Тетяни Назарчук.

Для них і для їх колег-однокурсників літо віддзвеніло щасливими голосами мешканців дитячих оздоровчих таборів. Після цього – звіти про проведену роботу на підсумковій конференції під керівництвом їх наставників, завідуючих педагогічною практикою Василя Трифонюка та Валентини Шпак, які розробляють і готують матеріали до нового етапу практичної підготовки майбутніх педагогів.

 
Анонси
Галерея
3
33
На даний момент 508 гостей на сайті