Пошук

ГОРИЗОНТИ ТВОРЧОГО ДІАЛОГУ

Офіційне відкриття ІІІ форуму ”Діалогу двох культур молодих (Україна – Польща)“, що традиційно проходить на базі Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка, відбулося у Концертному залі Гуго Колонтая. З вітальним словом до учасників і гостей Форуму звернулися проректор з навчальної роботи Марія Боднар і керівник делегації Європейської родини шкіл імені Юліуша Словацького Анджей Круль, який від імені свого колективу насамперед передав у дарунок ректору нашого інституту, професору Афанасію Ломаковичу на честь його 70-річного ювілею 70 цибулин тюльпанів жовтого і блакитного кольорів, що символізують прапор нашої держави, і 200 троянд білого та червоного кольорів, які символізують прапор Польської Республіки, –  для інститутського розарію.

Бібліотека інституту отримала 23 збірки польської поезії, 21 книгу шедеврів польської кінематографії 1945 – 2011 років з електронним варіантом із серії ”Майстри польського кіно“, 28 журналів різноманітної тематики з додатками, 4 книги із серії ”Переклад“, великий ілюстрований посібник ”Портрет міста Сосновіч“ та декілька видань Пьотра Фаста й лекційних підручників Аліни Свєщак.

До програми творчих зустрічей входив концерт з участю наших і польських виконавців; велика декламація творів Юліуша Словацького; спільний вечір молоді Європейської родини шкіл та студентів нашого інституту в залі Гуго Колонтая; читання публічних лекцій про сучасну польську культуру професором Пьотром Фастом (Європейська академія, м.Краків) та доктором Аніною Новак (Селезійський університет, м.Катовіце).

Та чи не найбільшу радість отримали учасники ІІІ українсько-польського Форуму ”Діалог двох культур молодих“ від акції ”Садімо, друже, троянди“: 200 подарованих троянд згодом були висаджені в розарії, біля пам’ятного каменя, де колись знаходився будинок родини Словацьких.

Завершили програму зустрічей пленерні едукаційні діалоги ”Кременецькі майстер-класи“ у виставковій залі інституту, під час яких наші студенти-полоністи спілкувалися з гостями на мистецькі теми, представляючи їм експонати виставки, виготовлені руками сьогоднішніх юних умільців та випускників нашого навчального закладу.

Черговий ”Діалог двох культур молодих“ вселяє надію на те, що горизонти творчих зустрічей будуть розширюватися і згодом знайдуть своє продовження і на польській землі.

 
Анонси
Галерея
galery 8
galery 8galery 8
На даний момент 788 гостей на сайті