Пошук

НАГОРОДЖЕННЯ ПЛЕНЕРИСТІВ

Кафедра мистецьких дисциплін і методики їх викладання нашої академії та викладачі образотворчого мистецтва педагогічного коледжу провели мистецький пленер для студентів спеціальності «Образотворче мистецтво», приурочений 200-річчю відкриття Волинського ліцею в Кременці.

Перед пленеристами було поставлене завдання зобразити елементи екстер’єру історико-архітектурного комплексу навчального корпусу № 2 – колишнього Волинського ліцею. Роботи, виконані у традиційних і нових художніх техніках, показували будівлю Ліцею з різних ракурсів і в різний час доби, додаючи їй то яскравих, то пастельних тонів. Найбільш відтворюваними були як  її загальний вигляд, так і окремі компоненти: вхід до ліцею, балюстрада біля Преображенського собору – тодішнього Єзуїтського колегіуму тощо.

У рамках відзначення Дня художника була організована виставка цих творів і відбулось нагородження кращих авторів. Третє місце розділили між собою Анна Стрелець (акварельний живопис), Мар’яна Синішина (акварель і гелева ручка) і Тарас Допіра (графіка кольоровими олівцями). Другими визнані роботи Ольги Василевської, Аліни Вершнер і Миколи Сирова, виконані у техніці олійного живопису. Найвищу ж оцінку професійного журі отримав кавовий живопис Софії Беркити.

 
Анонси
Галерея
54
5454
На даний момент 462 гостей на сайті