Пошук

ЛЮБИТИ ШЕВЧЕНКА – ЛЮБИТИ УКРАЇНУ

Наша академія, як відомо, носить ім’я славетного українського поета Тараса Шевченка. Тому кожного року на початку березня ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря. Один із таких заходів провели студенти 21-У групи разом зі своїм куратором Іриною Комінярською. До них долучилася також третьокурсниця Дарина Ковбіш. Юні читці ознайомили присутніх із цікавими і не дуже відомими фактами із життєвого та творчого шляху співця українського поетичного слова.

Окремою частиною заходу стали підготовлені студентами проекти, що свідчать про багатогранну творчу постать Тараса: «Шевченко-поет» (Антоніна Стрияк і Оксана Шаплай), «Шевченко-художник» (Марія Барилко та Юлія Зайка), «Шевченко та музика» (Ярина Рудакевич і Христина Новосельська), «Світова слава Шевченка» (Вікторія Зіновкіна і Марія Хитрак). Ця інформація була підтверджена та закріплена презентаціями.

Студент 31-У групи, поет, член Національної спілки письменників України Павло Старух запропонував поезії Тараса Шевченка англійською мовою, а на завершення прозвучали записи Шевченкового «Заповіту» різними мовами.

Поет і далі залишається серед нас, українців, як невмирущий геній, як проводир, що показує нам шлях у боротьбі за наші світлі ідеали. Любити Шевченка – любити Україну, а любити Україну – любити Шевченка.

 
Анонси
Галерея
Електронна бібліотека
Електронна бібліотекаЕлектронна бібліотека
На даний момент 510 гостей на сайті