Пошук
Головне меню

ЇЇ ІМ’Я – В ЕНЦИКЛОПЕДІЇ

Побачило світ фундаментальне енциклопедичне видання «Державні нагороди України. Кавалери та лауреати». Книга підготовлена до друку Українською конфедерацією журналістів у співпраці з Інститутом біографічних досліджень, Українським науковим товариством краєзнавства, геральдики та фалеристики і Національними рейтингами  України. Видання продовжує серію публікацій з нагородної справи, започатковану у 2005 році. На його сторінках представлено систему державних нагород України: звання Герой України, ордени, медалі, відзнака «Іменна вогнепальна зброя», почесні звання України, державні премії України, президентські відзнаки. У книзі досліджено біографії більше 800 кавалерів і лауреатів державних нагород України.

У розділі «Почесні звання України» – ім’я Тетяни Балбус, доцента кафедри методики викладання мистецьких дисциплін нашої академії, завідувача відділу образотворчого мистецтва Кременецької школи мистецтв ім. М.І.Вериківського, засновника і керівника жіночого мистецького гурту «Палітра», члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Тут повідомляється, що Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Балбус Тетяні Анатоліївні присвоєно почесне звання «Заслужений майстер народної творчості України».

Енциклопедія інформує, що Тетяна Балбус працює в галузі абстрактного і декоративного живопису, народного розпису, аплікації і колажу, ткацтва і писанкарства. З матеріалів вона надає перевагу гуаші, також використовує акварель, акрил та олію. Любить створювати квіткові композиції з натури, стилізовані зображення природи, людей, тварин, сюжетні картини на основі мотивів народного мистецтва. В аплікаціях і колажах відображає теми навколишнього життя у творчому опрацюванні. Своєрідне хобі художниці – виготовлення декоративних виробів: художніх пляшок, текстильних писанок, орнаментальних скриньок, тарелей. Таким малює творчий портрет нашої мисткині енциклопедія «Державні нагороди України». І до цього додає, що Тетяна Балбус  – багаторазова учасниця обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок, пленерів, фестивалів і конкурсів, за що має численні відзнаки.

Видання містить особистісну інформацію про творчу сім’ю лауреата державної нагороди: чоловік Іван – майстер художньої обробки дерева, дочка Юлія – художниця, дизайнер одягу, син Олександр – композитор, звукорежисер.

Тут представлено дві роботи Тетяни Балбус: розпис на фанері «Птахи в калиновім гаю» (1995 р.) і аплікація, графіка «Чудо-звір (за мотивами Марії Приймаченко)» (2008 р.).

 
Анонси
Галерея
59
5959
На даний момент 672 гостей на сайті