Пошук

ЗНАТИ СЬОГОДНІ, ЩОБ ЖИТИ ЗАВТРА!

Сучасний світ відкриває перед нами великі можливості. Ми поспішаємо жити, не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя. Бо лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю.

Студенти 21-Б групи групи спеціальності «Біологія» нашої академії (куратор Л.М.Головатюк, староста Ірина Копитчак) провели відкриту виховну годину на тему «Знати сьогодні, щоб жити завтра», куди були запрошені студенти та викладачі різних факультетів. Студенти зібралися, щоб обговорити питання про здоров`я, як його зберегти в цей страшний час, коли планетою керує чума ХХ століття – синдром набутого імунодефіциту (СНІД).

Розпочала виховну годину розповідь Ірини Копитчак і Діани Берлінець про СНІД, шляхи зараження цією недугою, про епідемічну ситуацію з ВІЛ-інфекції в Україні та в Тернопільській області. Як  виявилося, кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років ВІЛ-інфікований, що є одним із найвищих показників серед країн регіону. За оцінними даними, на початок 2018 рік в країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Найвищі рівні поширеності ВІЛ-інфекції зареєстровано в Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській областах, м. Київ, Київській, Херсонській та Чернігівській областях. Глядачам було запропоновано відео «До дня пам’яті померлих від СНІДУ», яке зворушило присутніх.

Епідемію ВІЛ у цифрах висвітлили Олена Ничипорко та Анастасія Мазур. Для прикладу, на сьогоднішній день від цього захворювання померли понад 32 млн. людей.

Христина Марак та Анастасія Баран ознайомили з антиретровірусною терапією. Після доповіді було продемонстровано відео про важливість АРТ.

Під час заходу Аліна Прядун, Олександра Мовчан, Христина Марак декламували тематичні вірші, пропагуючи здоровий спосіб життя.

Так як у залі були присутні студенти гуманітарного факультету, виховна година велася українською та англійською мовами. Ця ідея належить  старості 21-Б групи.

Підсумували сказане Марія Янків і Вікторія Жакун. Вони закликали глядачів бережливо ставитися до свого здоров’я як одного з найбільших.

На завершення виховної години Серафим Гирикович продекламував поезію Надії Красоткіної «Здоров’я – розкіш для людини» під фортепіанний автора замітки.

 
Анонси
Галерея
6
66
На даний момент 678 гостей на сайті