Пошук
Головне меню

«НАВІКИ У НАШИХ СЕРЦЯХ…»

Таку назву носила музично-поетична композиція, підготовлена студентами педагогічного коледжу та КОГПА ім. Тараса Шевченка і приурочена трагічним подіям Революції гідності, які шість років тому розпочали свій хід на Майдані Незалежності.

У залі  ім. Тадеуша Чацького нашої академії присутні мали нагоду  послухати хвилюючі виступи акторів студентського театру «Пілігрим» та солістів-вокалістів. В їх основу були покладені вірші, написані під час цих буремних подій,  переосмислені у наступні роки, а також поетичні твори актора театру Назарія Прокопова. Ці твори пронизані болем і глибоким смутком за тими, хто відстоював честь, гідність та свободу і загинув на Майдані за світлі ідеали, навіки відлетівши «Небесною сотнею».

На завершення програми слово мав кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей. Він підсумував сказане зі сцени, визначив соціально-політичні мотиви цих революційних подій. А  лейтмотивом виступів була думка про те, що країна змінилася, не може жити в омані та облуді  гасел із рабською психологією та рабським мисленням.

В композиції були задіяні  актори театру «Пілігрим» Ірина Бевсюк, Іванка Свитка, Вікторія Бершеда, Ірина Кулик, Андрій Колісник, Назарій Прокопів і солісти-вокалісти Олексій Боднар, Володимир Поцілуйко, Дарія  Воловчук, Дарія Сульжик, Володимир Дзюма.

Автор сценарію та постановник ­– Василь Скоропляс, режисер по світлу та звуку – Олександр Ковень. Захід пройшов за сприяння   проректора з виховної роботи академії Миколи Сиротюка, директора педагогічного коледжу Оксани Камінської та голови циклової комісії групових керівників педагогічного коледжу Валентини Мацкової.

 
Анонси
Галерея
foto 3
foto 3foto 3
На даний момент 675 гостей на сайті