Пошук

ЗВІТУЄ «КАЛИНА»

Яскравою концертною програмою під ліричною назвою «Ой, як хочеться кохати!» у концертному залі Гуго Колонтая нашої академії звітував народний художній вокальний ансамбль «Калина» (керівник Олена Новик).

Колектив розпочав свій творчий шлях ще у далекому 1995 році, постійно оновлювася і за цей час завоював звання «народний» і чимало титулів: неодноразовий переможець обласного конкурсу «Окрилені піснею», обласних конкурсів авторської поезії та пісні, переможець Всеукраїнського студентського фестивалю-конкурсу «Пісня буде поміж нас», Регіонального конкурсу співаків імені Ярослава Кульчинського та інших конкурсів і мистецьких звітів. У нинішньому складі «Калини» – Діана Верещинська, Ірина Кондратюк, Марія Кравчук, Світлана Марчук, Олена Шушвар (сопрано), Анна-Марія Данильченко, Ольга Нагребецька, Іванна Воробйова, Дарія Мороз (друге сопрано), Ольга Марія Дець, Богдана Щербатюк, Яна Кондратюк, Андріана Москалюк, Ангеліна Сімора, Дарія Сульжик (альти).

У виконанні ансамблю прозвучали пісні «Вітре буйний» Т.Шевченка і Г.Китастого, «Коли заснули сині гори» А. Кос-Анатольського, «Як сніги розтануть білі» Т.Масенка і М.Вериківського, «Як я люблю тебе» Д.Луценка й І.Поклада, «Гуси – крила білі» К.Квітчастого та Р.Лісової, «Куди це ти, мати?» В.Ілляшенка та І. Поклада, «Відлітали журавлі» В.Миколайчука та В.Івасюка, «Ноктюрн» Литвинчука та Б.Патраша у фортепіанному супроводі Вікторії Сазанської. Інструментальна група у складі Олексія Боднара, Ореста Стадника, Назарія Кутняка і Володимира Іванюка супроводжувала твори А.Дементьєва і С.Мартинова «Ой, як хочеться кохати», Р.Тарнавської та М.Золотухи «Ніч у Карпатах», Б.Байди й А.Гаєвського «Закохалася», І.Кутеня та В.Костенка-Київського «Чудова дівчина».

Своє мистецтво подарували солістки ансамблю Анна-Марія Данильченко (В.Крищенко А.Остапенко «Листопад»), Світлана Марчук (Х.Яцук «Люблю до божевілля»), Ольга Марія Дець (Вів’єн Морт «Лети») з інструментальним гуртом «Vd.O3» у складі Діани Верещинської, Владислава Крутецького, Ольги Дець, Олексія Боднара, Ореста Стадника, а також юний скрипаль Леонід Дацюк, який виконав «Каприс № 1» Н.Паганіні, «Каприс № 6» Г.Венявського і пісню Д.Гарета і Н. Паганіні «Я думаю по тебе, любов моя» із кінофільму «Скрипач диявола» разом із Інною Чорноокою-Омельчук (рояль) та солісткою Ілоною Данилюк.

У перервах між музично-пісенними виступами у концерті звучали поетичні твори Ліни Костенко, Дзвінки Торохтушко та Михайла Ткача.

Вели програму актори студентського театру «Пілігрим» Ірина Бевсюк та Ірина Кулик. Режисери по звуку – Олександр Ковень і Левко Харамбура; режисер-консультант – Василь Скоропляс.


 
Анонси
Галерея
Етнографічна світлиця
Етнографічна світлицяЕтнографічна світлиця
На даний момент 363 гостей на сайті