Пошук

НА ФУТБОЛЬНОМУ ПОЛІ – ДІВЧАТА!

Всеукраїнська футбольна асоціація студентів запросила жіночу футбольну команду нашої академії до участі в Кубку України з футболу. Змагання проходили у Львові, на стадіоні «Сокіл». Команди-учасниці були поділені на дві групи, по чотири в кожній. Наші дівчата виступали у групі з жіночими футбольними збірними «НУ «Львівська політехніка»», «КПНУ» Кам’янець-Подільського НУ ім. Івана Огієнка та «УДПУ» Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Організатори кубкових змагань поставили за мету популяризацію і підвищення престижу жіночого студентського футболу як засобу оздоровлення молоді та форми розвитку футболу в Україні, визначення кращих команд закладів вищої освіти, забезпечення належного рівня підготовки студентських збірних до участі в міжнародних змаганнях, а також поліпшення майстерності студенток-футболісток і вдосконалення навчально-тренувальної та виховної роботи у футбольних командах ЗВО, виявлення кандидатів до збірних команд України для участі у змаганнях різних масштабів.

До складу нашої команди увійшли студенти коледжу спеціальності «Фізична культура», четвертокурсниці Тетяна Мороз (капітан команди) й Олена Озімчук, третьокурсниця Юлія Медведчук, другокурсниці Вікторія Петронюк і Валентина Вавренюк, студентка першого курсу Катерина Кузьо, а також третьокурсниця спеціальності «Дошкільна освіта» Тетяна Сухомлин. Академію у команді представляли майбутні учителі історії Юлія Хомук і магістрантка спеціальності «Музичне мистецтво» Оксана Головачук. Тренували команду науковці кафедри спортивних ігор і туризму Василь Довгаль і Галина Кедрич. У яскравій та видовищній боротьбі наші футболістки перемогли команду Уманського ДПУ та Кам’янець-Подільського НУ, але поступилися «Львівській політехніці» і в кінцевому підсумку посіли третє місце у своїй групі.

Відпочивати нашим футболісткам довелося недовго: їх чекав новий турнір – Всеукраїнські змагання з футзалу серед жіночих команд у рамках відбіркового етапу Чемпіонату України. Цього разу у нашій групі виступали команди «Легіон» з Луцька, «ДЮСШ-1» із Хмельницького та «Квітка-на-Камені» з Кам’янця-Подільського. Змагання проходили у Луцьку на полі спортивного комплексу «Адреналін-Сіті». Команди змагалися за коловою системою. Перше місце у групі впевнено здобула команда Хмельницької ДЮСШ № 1. Третє місце – за нашими дівчатами. Кращим бомбардиром кременецької команди визнана майбутній учитель історії Юлія Хомук. Разом із нею  футбольну честь нашої альма-матер захищали студентки коледжу спеціальності «Фізична культура» Тетяна Мороз та Олена Озімчук (четвертий курс), Юлія Медведчук і Марія Тригуба (третій курс), Вікторія Петронюк, Діана Мартинюк, Діана Дячук і Валентина Вавренюк (другий курс) і першокурсниця Катерина Кузьо, а також четвертокурсниця спеціальності «Дошкільна освіта» Тетяна Сухомлин. Від академії до складу збірної увійшли студентки спеціальності «Фізична культура» Валерія Пінчук (третій курс) та Ольга Тимощук (четвертий курс).

Підготовка нашої жіночої футбольної збірної до змагань здійснювалась під керівництвом президента ФК «КОГПА», ректора академії, професора Афанасія Ломаковича та начальника команди, завідувача кафедри спортивних ігор і туризму, доцента Віктора Голуба. Безпосередньо працювали з командою тренери, науковці кафедри спортивних ігор і туризму Василь Довгаль і Галина Кедрич та адміністратор Тетяна Кіркова.

Матеріально-технічне забезпечення участі нашої збірної у Всеукраїнських змаганнях здійснювали студентський профком (голова Андрій Заблоцький), колектив магазину «Візит» (директор Сергій Кондратюк), декан факультету фізичного виховання і біології, доцент Олександр Бережанський, науковець кафедри спортивних ігор і туризму Тетяна Кучер.

Змагання стали позитивним кроком у справі популяризації та розвитку жіночого студентського футболу, у пропаганді здорового способу життя серед молоді.

 
Анонси
Галерея
Футбольна команда "Буревісник"
Футбольна команда Футбольна команда
На даний момент 518 гостей на сайті