Пошук

ДО НАС ЗАВІТАЛО «ДИВО…»

Якщо в ці передсвяткові дні чистим і добрим серцем щиро повірити в чудеса, то вони обов’язково збудуться! Саме про це у глядацькій залі ім. Тадеуша Чацького КОГПА ім. Тараса Шевченка розповіла маленьким і дорослим глядачам прем’єра вистави «Диво в Ліцейному провулку», поставлена за однойменною дитячою книжкою Дзвінки Торохтушко акторами студентського експериментального театру «Пілігрим» для дітей працівників педагогічного коледжу. Дуже приємно, що на виставу завітала сама письменниця зі своїм  найменшим сином, котрого всю любовно кличуть «Зайка». До речі, це вже друга робота театру над її творами: першою була прем’єра «Світлини між пеклом і раєм».

Дивовижна атмосфера наповнила зал: незвичне світло та чарівні витинанки з видами старовинного Кременця, казкова мелодія ксилофона – так починається невимушена повчальна історія двох хлопчиків: доброго, чуйного інваліда Ромчика і вередливого, недоброзичливого Юрчика. З дітьми відбуваються дивні речі, які змушують присутніх не просто спостерігати за діями акторів, а й задумуватись і над своїми вчинками. Як завжди буває у добрих мудрих казках, добро перемагає зло і несе світлу радість у серця людей.

У виставі були задіяні актори  Вікторія Сиротюк, Олександра Чернявська, Зоряна Скоропляс (Павутинка «Іква»); Максим Швець, Теодор Сиротюк (Цвіркун), Ірина Кулик (Сорока Настя), Ірина Бевсюк (Голубка Аля), Андрій Коліснник (Голуб Стів), Назарій Прокопів (Ромчик), Тарас Довгалюк (Юрчик), Михайло Карий (Миколай), Іванна Свитка (Мама Ромчика), Вікторія Бершеда, Вікторія Ковальчук (Баба Варвара).

Над сценічним дійством працював наш творчий колектив: інсценізація та постановка – Василя Скоропляса, сценографія та ляльки – Володимира Якубовського, інсталяція – Миколи Сиротюка, режисура й музичне оформлення – Олександра Ковеня, який разом із Володимиром Поцілуйком відповідав і за звук та світло.

Після завершення вистави Дзвінка Торохтушко високо оцінила постановку та гру акторів. Бажаючі мали нагоду придбати книгу «Диво в Ліцейному провулку», а малят запросили у зал Гуго Коллонтая, де на них чекали ігри, забави, хороводи та довгоочікувана зустріч зі Святим Миколаєм, організована і проведена студентами  12-Дс і 12-Мс груп на чолі з їх творчим наставником,  асистентом кафедри мистецьких дисциплін і методики їх викладання Ольгою Пуцик.

 
Анонси
Галерея
64
6464
На даний момент 524 гостей на сайті