Пошук

ЧИРЛІДИНГУ – КРЕМЕНЕЦЬКИЙ ІМПУЛЬС!

Цей окремий самостійний вид спорту, що поєднує в собі елементи шоу й танців, зародився в США в 1870-і роки і найбільшого поширення набув до середини XX століття.

Всеукраїнська федерація чирлідингу офіційно зареєстрована в нашій країні 24 листопада 2004 року, а 22 лютого 2005-го Наказом Держкомспорту України йому було надано статус виду спорту, офіційно визнаного в Україні. З того часу щорічно проводяться Чемпіонат і Кубок України з чирлідингу. Розвиток чирлідингу в регіонах здійснюється через відокремлені підрозділи Федерації. Відповідні обласні та міські організації проводять чемпіонати та кубки областей та міст країни, мають низку цікавих регіональних заходів. Чудовим показником роботи федерації чирлідингу є останній Чемпіонат Європи, на якому збірна України виборола сім медалей.

Федерація веде широку просвітницьку та освітню роботу. Проводить курси та семінари з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців, тренерів, суддів з чирлідингу. Впроваджує передовий досвід у практику діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів країни.

7 червня 2017 року Міністерство освіти і науки України затвердило нову програму з фізичного виховання для школярів, до якої включено варіативний модуль «Чирлідинг». Ця важлива перемога Федерації відкрила нові перспективи занять чирлідингом для шкільної та студентської молоді.

Наприкінці січня у Кременецькому педагогічному коледжі відбувся семінар із практичними заняттями з чирлідингу, який провели наші гості з Києва – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, президент Федерації чирлідингу і чирспорту України Андрій Боляк і голова суддівської колегії  Федерації, майстер спорту з чирлідингу Наталія Боляк.

Ініціатором заходу виступила циклова комісія викладачів фізичного виховання на чолі з головою комісії Катериною Єрусалимець. Учасниками майстер-класу»Впровадження в освітній процес з фізичної культури чирлідингу» стали школярі та вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл Кременецького та Шумського районів, викладачі і студенти Кременецького лісотехнічного окледжу. Дубнівськогоколеджу РДГУ, Кременецькогог педагогічного коледж у КОГПА ім. Тараса Шевченка, а також інструктори фізичного виховання закладів дошкільної освіти м.Кременця.

Цей цікавий захід. На думку організаторів, може і має дати потужний імпульс розвитку чирлідингу на Кременеччині.

 
Анонси
Галерея
20
2020
На даний момент 755 гостей на сайті