Пошук

УСПІХ НАШИХ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ

У місті Шумську відбувся своєрідний Чемпіонат Південної Волині з цього популярного виду спорту. Поєдинки проходили у форматі спортивного турніру «Волейбольні ігри», в яких брали участь команди із Великих Дедеркал, Ланівець, Шумська, а місто Кременець представляла команда нашого волейбольного клубу «Кременець – Академія». Змагання були організовані за сприяння Шумської райдержадміністрації, а депутатський корпус Кременецької міської ради належно підтримав нашу команду.

Турнір проводився за коловою системою. Його відкрила зустріч «Кременець – Академії» із господарями майданчика. Першу партію наші спортсмени виграли без особливих проблем, а в другій, недооцінивши суперника, «розслабились», уступивши шумчанам з різницею у 2 очка. В третій партії довелося мобілізувати всі сили, пригадати досвід турнірних боїв, який мали і волейболісти, і тренер команди, доцент Володимир Прокопович, котрий вніс відповідні корективи до гри – і кременчани не дозволили господарям турніру святкувати перемогу.

Наступну гру «Кременець – Академія» провела із командою Великих Дедеркал. Інтрига полягала в тому, що за команду суперників грав капітан «академіків» (у Чемпіонаті області) Любомир Бонк. Але це їм не допомогло, бо злагоджена гра кременчан, їх зібраність у боротьбі за кожне очко та кожен м’яч не залишили волейбольним опонентам жодних шансів на успіх.

Відповідь на питання, хто стане неофіційним, але фактичним чемпіоном Південної Волині з волейболу, дала зустріч «Кременець – Академії» із ланівчанами. Наша команда зійшлась у вирішальному двобої зі своїм принциповим і традиційним суперником (в тому числі і на минулорічному Чемпіонаті Тернопільської області). Знов, як і на початку турніру, наші спортсмени здолали суперника у першій партії, але в другій виникли серйозні проблеми по ходу гри – і розрив у рахунку на користь ланівчан досяг 7 очок! Однак і цей дефіцит «Кременець – Академія» зуміла подолати й у прямому смислі вирвала перемогу із рук суперника.


Отож, південно-волинське чемпіонство далося нам досить непросто! Зате підкреслимо, що всі партії турніру були видовищними і проходили з високою спортивною та емоційною напругою. До успіху команду привели тренери Володимир Прокопович і Анна Леськів-Бондарчук, а здобули її студенти академії Андрій Саєнко (капітан команди), Назар Демидюк, Ігор Шманько, Ігор Демеца та їхні колеги з педагогічного коледжу Тарас Цимбалюк і Богдан Савчук. Родзинкою виступу «Кременець – Академії» стала участь у її складі в амплуа «ліберо» чемпіонки та володаря Кубка України, чемпіонки Португалії та Іспанії, професійного гравця міжнародного рівня Тетяни Гузенко-Прокопович, яка потужно підтримала команду у захисті та прийомі м’яча, а головне – продемонструвала чоловікам, як треба боротися за перемогу до останньої хвилини гри.

 
Анонси
Галерея
galery 4
galery 4galery 4
На даний момент 810 гостей на сайті