Пошук
Головне меню

ГОВОРИМО ПРО КУЛЬТУРУ СПІЛКУВАННЯ

На базі Кременецької ЗОШ І – ІІІ ступенів № 5 було проведено семінар-практикум для практичних психологів і соціальних педагогів на тему ”Культура педагогічного спілкування в школі“. Організаторами виступили колективи відділу освіти районної державної адміністрації, кафедри педагогіки нашого інституту та школи-господаря.            Метою семінару-практикуму було теоретичне обґрунтування проблем педагогічного спілкування в школі, відпрацювання навичок активного слухання, прийомів толерантного  спілкування та конструктивної взаємодії в педагогічному колективі.

Теоретичний блок семінару розпочав виступ методиста-психолога районного методичного кабінету Т.Я.Систалюк ”Актуальність проблеми культури педагогічного спілкування в школі. Культура педагогічного спілкування як умова успішного професійного самоутвердження і реалізації особистості вчителя“. Тему продовжила практичний психолог Кременецької ЗОШ № 5 О.Ю.Залеська – ”Теоретичні та психологічні аспекти ефективного педагогічного спілкування в навчально-виховному процесі“. Завідувач кафедри педагогіки нашого інституту, кандидат педагогічних наук Л.М.Кравець завершила теоретичний блок  висвітленням ”Принципів гуманного спілкування у педагогічній спадщині Ш.О.Амонашвілі, А.С.Макаренка і В.О.Сухомлинського“.

Практичний блок включав проведення тренінгових занять: фрагмент тренінгу для педагогів «Навички ефективного спілкування» (І.А.Оніщук, асистент кафедри теорії та методики дошкільної освіти нашого інституту);   тренінг особистісного зростання для практичних психологів і соціальних педагогів «Світ навколо мене» (О.Ю.Залеська, практичний психолог Кременецької ЗОШ І – ІІІ ступенів № 5) і тренінгове  заняття для педагогів «Толерантне спілкування» (І.В.Гаврилюк, практичний психолог Лопушненської ЗОШ І – ІІІ ступенів).

Після практичного блоку відбулося підведення підсумків семінару та вироблення методичних рекомендацій.

 
Анонси
Галерея
61
6161
На даний момент 763 гостей на сайті