Пошук

СМАЧНО І КОРИСНО

Наш інститут часто виступає ініціатором багатьох цікавих заходів. Такою  подією стало святкове фіточаювання з нагоди весняного жіночого Дня 8 березня, організоване біологічним факультетом, зокрема старшим викладачем кафедри біології та загальної екології, кандидатом біологічних наук Оксаною Галаган, секретарем кафедри Ілоною Михалюк та асистентом кафедри Оленою Тригубою.

Гостям було представлено п’ять видів чаю:

  • заспокійливий (меліса лікарська, м’ята перцева, змієголовник австралійський);
  • вітамінний (липа серцелиста, шипшина собача, малина звичайна);
  • шлунковий (ромашка лікарська, звіробій звичайний, золототисячник  звичайний, парило звичайне);
  • імунностимулюючий (ехінацея пурпурова, суниці лісові, калина звичайна);
  • енергетичний (хміль звичайний, смородина чорна, чорниці звичайні).

Найбільшою популярністю користувався енергетичний чай, який підвищує розумову і фізичну працездатність, знімає втому, апатію, сонливість, послаблює дію наркотичних і снодійних препаратів, покращує тонус судин.

Також мав попит імунностимулюючий збір, який підвищує стійкість організму до захворювань, підтримує імунну систему, застосовується, зокрема, для лікування застуди та грипу, очищає лімфатичну систему, кров, нирки, активно перешкоджає загибелі клітин, сприяє їх відновленню та утворенню  захисних антитіл.

Разом із чаєм відвідувачі мали можливість посмакувати медом, зібраним з інститутської пасіки, та різноманітною випічкою. Фіточаювання дало гарний старт і обіцяє стати гарною, смачною і корисною традицією.

 
Анонси
Галерея
Зліт ЄРШ ім.Ю.Словацького
Зліт ЄРШ ім.Ю.СловацькогоЗліт ЄРШ ім.Ю.Словацького
На даний момент 1301 гостей на сайті