Пошук

ДОШКІЛЬНА ОСВІТА: НОРМАТИВНІ ПАРАМЕТРИ

Студенти другого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента Ірини Онищук провели онлайн - конференцію на тему : "Поняття дошкільної освіти, завдання, принципи її організації в Україні". Майбутні фахівці дошкільної освіти поставили собі за мету висвітлити ключові питання організації дошкільної освіти, її принципи, цілі та завдання у контексті оновлення змісту освіти. Юні аналітики розглянули низку актуальних питань. Насамперед, були покроково озвучені та осмислені загальні положення  Закону України „Про дошкільну освіту”. Змістовним виявилося обговорення мети і завдань системи дошкільної освіти в Україні. Особливу увагу виступаючі приділили характеристиці основних аспектів  Концепції розвитку дошкільної освіти України. Детально обговорювався  Базовий компонент дошкільної освіти України. Своєрідним переходом від теоретичного до практичного блоку питань онлайн-конференції стала розмова про структуру, особливості функціонування та повноваження закладів дошкільної освіти в нашій країні.

Предметна дискусія з практичним навчально-методичним наповненням розпочалася із стислого огляду Програм розвитку дошкільників на 2020/2021 навчальний рік і продовжилася аналізом особливостей, завдань, засобів і форм організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. У цьому ж контексті йшлося про таку важливу і специфічну функцію дошкільного закладу як організацію роботи інклюзивних груп.
Зрозуміло, що учасники онлайн-конференції не могли обійти стороною предметної розмови про суб’єктів навчально-виховного процесу у закладах дошкільної освіти та про інших учасників освітніх процесів у дошкільній сфері.  У виступах студентів прозвучав і екстремальний акцент: аналізували особливості та проблеми організації  освітнього процесу в дошкільних закладах в умовах карантину..
Як і належить, на завершальному етапі конференції відбувся обмін думками та було підведено  підсумки дискусії..

Паралельно, у руслі вивчення освітнього компоненту "Управління в системі дошкільної освіти", який веде доцент Ірина Онищук, відбулося семінарське заняття із студентами четвертого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» у формі інтернет- конференції на тему: "Дошкільна освіта: завдання і принципи організації в Україні". Модераторами студентського наукового зібрання виступили Ірина Боровик та Яна Гаврилюк. Здобувачі вищої освіти - активні, амбітні, креативні, змістовно висвітлили ключові аспекти означеної проблеми. Інтернет-зустріч була цікавою і продуктивною, що сприяло особистісному та професійному становленню майбутніх фахівців.


 
Анонси
Галерея
Електронна бібліотека
Електронна бібліотекаЕлектронна бібліотека
На даний момент 441 гостей на сайті