Пошук
Головне меню

ПЕРШИЙ СЕМЕСТР «ЛЕГІОНУ»

Звітна конференція студентського історичного клубу «Десятий легіон» підвела підсумки роботи «легіонерів» у першому семестрі навчального року і внесла корективи в діяльність членів клубу на наступний семестр. Студенти-історики у невимушеному, творчо-дискусійному режимі проаналізували власні здобутки та окремі прорахунки, вислухали пропозиції один одного щодо поліпшення роботи в наступному, зарядилися позитивним настроєм та енергією перед майбутніми челенджами, що нас чекають вже упродовж другого семестру цього навчального року.

Члени Клубу зазначили, що популяризація роботи клубу «Десятий легіон» здійснена успішно, чому сприяли публікації відповідних матеріалів у газеті академії «Замок», на веб-сайті академії в мережі Інтернет, а також оприлюднена інформація про підготовку та проведення заходів за програмою діяльності Клубу. Про успішний старт роботи Клубу засвідчив студентський вебінар «Академічна доброчесність у наукових дослідженнях, який було підготовлено і проведено у співпраці та під керівництвом науковців кафедри історії та методики її навчання. Цю ділянку роботи забезпечили консул Клубу Назар Багнюк і проконсул Юлія Кононьчук, яка виступила основним організатором і наступного заходу. Свій стартовий успіх «легіонери» закріпили вдалим проведенням «Несторівських читань» до Дня української писемності та мови, що вони зробили спільно з педагогами та учнями Волинського ліцею імені Нестора Літописця. Наукове керівництво підготовкою та проведенням Читань, співпрацю з педагогами ліцею забезпечила доктор історичних наук, завідувач кафедри історії та методики її навчання, професор Ірина Скакальська.

«Десятий легіон» узгоджує свою роботу з історичним календарем, де відображені знакові події та дати національної історії. Саме згідно з цим календарем відбулося тематичне онлайн-засідання Клубу з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів. Це засідання – на особистому рахунку легата (керівника) легіону-секції «Історія України», третьокурсниці Юлії Хомук. Важливими за змістом і творчими за формою проведення стали політологічні читання «Провідні політичні концепції та сьогодення», що їх підготували легат легіону «Політологія» Володимир Герасимів і його колега-однокурсник Дмитро Васильків. Читання мали вагоме продовження: зустріч із працівниками такої важливої структури місцевого самоврядування, як Кременецька міська рада. Легат легіону «Краєзнавство» Ольга Ониськів зі своїми легіонерами успішно підготувала та провела літературно-історичні читання «Заборонений має право жити», присвячені життєтворчості Василя Стуса.

Члени Клубу не могли обминути увагою найболючішої теми сьогодення – пандемії корона вірусу, і звернулися до неї під час вебінару «Від чуми – до COVID–19: пандемії, що змінили світ». Цю «карантинну» тему розробляли і готували в реальному, а реалізовували в дистанційному режимі Назар Багнюк, легат легіону «Всесвітня історія» Марія Остапчук і центуріон цього легіону, другокурсник Олександр Улянюк. Доречною на завершення календарного року стала тема вебінару «Час та його парадокси», підготовленого проконсулом Юлією Кононьчук під науковим керівництвом кандидата історичних наук, доцента Володимира Собчука. Підсумки роботи клубу «Десятий легіон» однозначні: заплановані на навчальний семестр заходи виконано в повному обсязі, що зобов’язує до активної і продуктивної роботи на завершальному етапі навчального року.

Робота Клубу в другому семестрі розпочинається тренінгом «Топ 5 soft skills європейського рівня», який підготувала центуріон легіону «Історія України», першокурсниця Олена Сорока під керівництвом професора Ірини Скакальської. Спільно з Центром краєзнавства і туризму академії проводиться студентська наукова онлайн-конференція «Актуальні проблеми історії та краєзнавства». Легіонери секції «Історія України», закрема, його керівники Юлія Хомук і Олена Сорока, підготують заходи до Дня пам’яті героїв Небесної сотні «Небесна сотня. Борці за єдність України». Консул Назар Багнюк і проконсул Юлія Кононьчук проведуть із студентами спеціальності історія комплексний брейн-ринг. В цьому їм допомагатимуть науковці кафедри історії та методики її навчання. Легіонери секції «Всесвітня історія», легат Марія Остапчук і центуріон Олександр Улянюк за консультативною допомогою кандидата історичних наук Віталія Галішевського проведуть круглий стіл «Роль жінки в історії». Складною та відповідальною буде підготовка і захоплюючим та цікавим проведення вебінару на тему «Політичні ток-шоу: об’єктивна інформація чи свідоме бомбування», що доручене консулу Назару Багнюку, легату сектору «Політологія» Володимиру Герасимову та центуріону цього ж сектора, другокурснику Дмитру Васильківу. Будуть проведені краєзнавчі читання «Велике у малому: мікро-, локальна і регіональна історія та краєзнавство у пізнанні минулого». Їх готуватимуть члени легіону»Краєзнавство» під керівництвом легата Ольги Ониськів і центуріона Катерини Гуцало при науковому консультуванні кандидата історичних наук, доцента Володимира Собчука. В цьому навчальному році робота «Десятого легіону» завершиться «Історичним кафе у стилі 80-х років» та підсумковим засіданням Сенату з участю очільників легіонів-секцій і, як належить, науково-педагогічних працівників кафедри історії та методики її навчання.

 
Анонси
Галерея
17
1717
На даний момент 734 гостей на сайті