Пошук
Головне меню

ДОРОГА ДО ПЕРЕМОГ

Німецьке місто Клінгенталь, що знаходиться в землі Саксонія, славиться не лише виготовленням фірмових акордеонів та губних гармошок: воно також відоме своїми традиціями гірськолижного спорту.

Саме в Клінгенталі в середині цьогорічного січня відбулись індивідуальні змагання Континентального Кубка з лижного двоборства, серед 70 учасників яких боролися студенти 12-Фс групи нашої академії, майстри спорту з лижного двоборства Олександр Шумбарець і Віталій Гребенюк. Змагання проходили у шість етапів. І хоч вони не принесли нашим спортсменам високих результатів, та лижники мали чудову нагоду позмагатися зі своїми сильними колегами на знаменитому трампліні Vogtland-Arena.

Ще одні аналогічні індивідуальні змагання Континентального Кубка з лижного двоборства і з цими ж учасниками пройшли 26 січня в австрійському місті Ейзенерц та стали черговим кроком у підготовці до Чемпіонату світу з лижного двоборства серед юніорів і дорослих у м. Лахті (Фінляндія), який планується на 10 – 14 лютого.

Під час розмови з нашими гірськолижниками ми дізналися, що Олександр Шумбарець і Віталій Гребенюк займаються улюбленим зимовим видом спорту ще з молодшого шкільного віку. Із вдячністю вони говорять про своїх наставників-тренерів Олега Бережанського, Олександра Точинського, Петра Генюка, Руслана Баланду, Ярослава Карпця та нинішнього старшого тренера збірної команди України з лижного двоборства Миколу Козлова.

Позаду у наших лижників – чимало успіхів, спортивних досягнень і перемог: обоє були багаторазовими учасниками Континентального Кубка, Чемпіонатів України, Європи, Юніорського Чемпіонату світу; переможці Чемпіонату України серед дорослих (друге і третє місця); Олександр Шумбарець піднявся на першу сходинку Чемпіонату України серед юніорів.

На запитання, як спорт впливає на навчання, хлопці дружно відповіли, що в академії їм набагато легше вчитись, бо нема так багато предметів. А відповідь про бачення власного майбутнього просто приємно вразила: «Тільки у великому спорті! І обов’язково з високими результатами, з перемогами, бо заради цього і живемо».

Як це чудово, що сьогодні, у такий непростий час, молоді люди так вдало знайшли свою дорогу, впевнено йдуть нею і знають, чого хочуть від життя. залишається тільки підтримати їх, побажати здоров’я, щастя, успіхів і перемог!

 
Анонси
Галерея
foto 9
foto 9foto 9
На даний момент 668 гостей на сайті