Пошук

НА ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ–КРАЯН

Наш регіон відзначається багатьма культурно-духовними традиціями, спрямованими на виховання нинішнього покоління мешканців краю в дусі поваги до історичного минулого та пошани до видатних особистостей, що здійснили життєвий подвиг в ім’я нинішнього дня. Серед таких місцевих патріотичних традицій – Міжобласний турнір із футзалу за Кубок пам’яті воїнів-афганців Валерія та Михайла Циганюків і Героїв «Небесної сотні», який проводиться на спортивній базі нашої академії, а його організаторами виступають науково-педагогічні працівники спеціальності «Фізичне виховання». Цьогоріч такий турнір відбувся вшосте. В ньому брали участь шість футбольних дружин із Тернопільської, Рівненської, Львівської та Хмельницької областей: «Спартак» і «Кристал» із Дубно та «Костопіль»  з однойменного міста (Рівненщина), «Енергетик» з усім відомого міста Нетішин, що на Хмельниччині, та «Броди» із не менш відомого райцентру на Львівщині та наша «Академія».

Міжобласний турнір із футзалу, окрім культурно-духовного, має і професійне значення – він сприяє розвитку цього виду спорту в Західному регіоні України, підвищенню рівня майстерності футболістів–учасників змагань, здійснює пропаганду здорового способу життя серед населення регіону та студентської молоді, надає нового імпульсу профорієнтаційній роботі серед учнівської молоді регіону з метою її залучення до навчання в академії

До складу Оргкомітету турніру, очолюваного деканом факультету фізичного виховання та біології, доцентом Олександром Бережанським, входили завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання, доцент Віктор Голуб, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Анатолій Антонюк, представник Тернопільського обласного відділення Спілки воїнів-афганців Іван Лісовий, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради Андрій Станіславенко, голова студентського профкому Андрій Заблоцький, спортивні фахівці Сергій Сиротюк і В’ячеслав Торський. Основний обсяг практичної роботи при підготовці та проведенні турніру виконали науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методики фізичного виховання Галина Кедрич і Василь Довгаль. Турнір обслуговувала бригада арбітрів у складі Андрія Саєнка, Василя Коханця, Галини Кедрич, Василя Довгаля, Олега Трачука, Дмитра Кужеля, Олександра Томича.

На урочистому відкритті турніру до його учасників з вітальними словами звернулися представник Тернопільської обласної організації Спілки воїнів-афганців Олександр Дідик, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради Андрій Станіславенко, декан факультету фізичного виховання та біології, доцент Олександр Бережанський.

Турнірні баталії розпочалися зустріччю нашої «Академії» з нетішинським «Енергетиком» – і «академіки» здолали «енергетиків» з рахунком 4:2, чим зробили перший крок до перемоги в турнірі. Після цього розпочався тріумфальний хід нашої футбольної дружини до заповідного Кубка: хлопці продемонстрували дійсно «академічну» гру і з рахунком 8:1 обіграли львівські «Броди», 11:3 – рівненський «Костопіль», із «сухим» рахунком 12:0 буквально розгромили дубенський «Кристал» і в напруженій боротьбі досягли перемоги над іншою дубенською командою «Спартак» з рахунком 5:4. У підсумку, «Академія» нашої академії показала академічний футбол: не втратила жодного очка, забила найбільшу кількість голів – 40, пропустила найменшу кількість м’ячів – 10. І стала беззаперечним переможцем VІ-го Міжобласного турніру з футзалу за Кубок пам’яті воїнів-афганців Валерія і Михайла Циганюків і Героїв «Небесної сотні». Друге місце дісталося нетішинському «Енергетику», а на третьому – команда «Костопіль» із Рівненщини.


Нашу команду до перемоги привів її незмінний тренер, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання Анатолій Антонюк. Героїв треба знати поіменно, тому повідомляємо, що «Академія» виступала в такому складі: Чернявка Максим (капітан), Панкевич Антон, Волков Олександр, Ковальчук Михайло, Горошко Олександр, Кулініч Андрій, Соколинка Михайло, Шепель Віталій, Дмитрук Віталій, Оруджев Роман, Тригуба Юрій, Рудий Андрій.

Оргкомітетом визначені кращі гравці турніру в різних номінаціях. В загальній номінації титул «Найкращого гравця» отримав Василь Шомко із нетішинського «Енергетика». «Кращим бомбардиром» став Михайло Ковальчук із нашої «Академії», а «Кращим голкіпером» – Владислав Костючок із рівненського «Костопіля». Титул «Кращого захисника» отримав дубенчанин Назар Мірко, а гравець команди «Броди» із Львівщини Денис Фещин став «Гравцем глядацьких симпатій».

Нагороди учасникам змагань – Кубок, медалі, грамоти та «солодкі призи» від Оргкомітету, від Тернопільської обласної організації Спілки воїнів-афганців, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради вручили декан факультету фізичного виховання та біології, доцент Олександр Бережанський, начальник відділу Кременецької міськради  Андрій Станіславенко і доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання Микола Божик.

 
Анонси
Галерея
55
5555
На даний момент 459 гостей на сайті