Пошук
Головне меню

ПЕРША ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА

На факультеті фізичного виховання відбувся навчально-методичний семінар «Перша домедична допомога на уроках фізичної культури». У семінарі брали участь вчителі ЗОШ м. Кременця та Кременецького району, школи-інтернату, ліцею, викладачі та студенти факультету.

З доповіддю про причини виникнення травм на уроках фізичної культури виступив асистент кафедри медико-біологічних основ фізичного виховання О.О.Ястремський. Теоретичними і практичними знаннями щодо надання першої кваліфікованої допомоги на уроках фізичної культури поділився завідувач кафедри екстремальної медицини і медицини катастроф Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського, доктор медичних наук, професор А.А.Гудима. Він продемонстрував практичні навички з використанням технічного і медичного обладнання, яке можна використовувати для надання першої допомоги потерпілoму при травмах опорно-рухового апарату, зупинці серця і дихання.

Вчителі та студенти були активними учасниками практичної частини семінару, навчаючись надавати першу домедичну допомогу потерпілому до приїзду карети швидкої допомоги, після травм та екстремальних станів у школах, утоплень, дорожньо-транспортних пригод, виконання непрямого масажу серця, штучного дихання, транспортування.

В обговоренні навчально-методичного семінару брали участь вчителі ЗНЗ м. Кременця та Кременецького району: О.В.Фурман (Кременецька ЗОШ № 3); Я.В.Тарковський (Кременецька ЗОШ № 5); О.В.Чоповський (Дунаївська ЗОШ); Ю.М.Войтко (Великобережська ЗОШ); I.A.Ясінська (Плосківська ЗОШ); Т.В.Іванюк (Кременецька ЗОШ-інтернат); Г.Г.Дехтярук  (Кременецький ліцей ім.Уласа Самчука); О.П.Гордійчук (ЗОШ № 4 м. Кременця) та інші, а також студенти та викладачі нашого інституту.

 
Анонси
Галерея
1
11
На даний момент 1298 гостей на сайті