Пошук
Головне меню

НЕТРАДИЦІЙНО та ЦІКАВО

Викладачі кафедри біології, екології та методик їх навчання, студенти 31-Б, 31-Е, 21-Е  групи, загалом екологи та біологи нашої академії в умовах карантинного навчання практикують проведення різнопланових заходів. Темою нинішнього Zoom-заходу стало відзначення Дня птахів – щорічного квітневого просвітницького свята природничого напрямку. Його модератором і доповідачем виступила студентка 31-Б групи Дарина Босик.

Традиційно проведення таких заходів студенти КОГПА ім. Тараса Шевченка організовують «очно», запрошуючи учнів шкіл, студентів і викладачів академії. Проте вже другий рік поспіль COVID-19 змінює плани всього світу: загонить людей у соцмережі інтернету та по домівках. Навчальна платформа Zoom стала основною для зустрічей з учнями шкіл, студентами усіх закладів. Тож не стала винятком і ця подія.

Анонсований за три дні до початку заходу просвітницький онлайн-івент «День птахів» зібрав «на старті» у рамках навчальної практики близько тридцяти осіб. Модератор Дарина Босик розповіла про походження свята, про особливості  життя птахів, їх харчування та ареали гніздування, зимівлі, розмноження. Цікаві факти про диких гусей, лелек, лебедів, ластівок, чорних стрижів, сірих чапель, шпаків та ще з десяток пернатих сусідів викликали інтерес учасників події. Наприклад, не всі знають, що птахи з великими крилами можуть піднятись на висоту дев’ять кілометрів, а всім відома зозуля, яку ми чуємо – це самець, бо самка видає звук, схожий на регіт. Птахи мають свій біогодинник, інстинкти і на генетичному рівні засвоюють і здобувають  звички свого виду. Розповіді підкріплювались відеорепортажами та фотографіями.

Модератор подавала  інформацію цікаво і доступно, а згодом ставила запитання по озвученому матеріалу. Врешті онлайн-зустріч переросла у цікаве спілкування, бо кожен з учасників зі свого досвіду та знань розповів історії чи факти про відомих йому птахів.

Онлайн-подія пройшла вдало, а модератор та учасники поглибили свої знання про клас птахів – теплокровних яйцекладних вищих хребетних тварин, а також налагодили комунікації та виконали поставлені завдання.

 
Анонси
Галерея
11
1111
На даний момент 741 гостей на сайті