Пошук
Головне меню

ПАМ'ЯТЬ ЯК ЗАПОВІТ і НАСТАНОВА МОЛОДІ

Студенти 41-Фк групи Фахового коледжу Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка зі своїм куратором Ольгою Бончик підготували і провели виховний захід «Сила нескорених», присвячений Дню захисника України, який співпадає в Україні із днем створення УПА і християнським святом Покрову Пресвятої Богородиці.

Урочисту програму відкрили ведучі Діана Мартинюк і Валерій Стельмащук інформацією про історію виникнення свята, про створення Української повстанської армії – військово-політичної формації українського визвольного руху і про Небесну Заступницю і Покровительку нашого народу Пресвяту Богородицю.

Традиційно, у цей день ведучі згадали у своїх розповідях місцевих загиблих героїв УПА, Небесної Сотні, АТО і вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

У ході урочистого заходу тематичні поезії читали Олександр Сірук, Максим Саган, Вікторія Петронюк, Валентина Вавренюк, Віктор Мілюзина, Василь Селестенюк, Максим Татарин й Олег Смолінчук. У супроводі гітари Олександр Горошко виконав козацьку пісню «Гей там, на горі, Січ іде», а Павло Манзюк потривожив серця трагічним твором «Пливе кача».

На завершення студенти підсумували, що не можна забувати своїх батьків, свого народу, його історію, рідну землю, з якої ми вийшли і до якої колись повернемося. Бо людина не гідна зватися людиною, якщо не цінує Вітчизну, її мову, та пам’ять свого роду.


 
Анонси
Галерея
ddk
ddkddk
На даний момент 1403 гостей на сайті