Пошук

МОЛОДЬ ПРО МИХАЙЛА ДРАГОМАНОВА

Наприкінці жовтня в КОГПА ім. Тараса Шевченка був проведений історико-педагогічний наратив до 180-річчя від дня народження М. П. Драгоманова. Відомий історик, публіцист, філософ, економіст, літературознавець, Михайло Драгоманов був надзвичайно розвиненою особистістю,  написав не одну працю, котра б стала у нагоді сучасним політикам. Тому про його великий внесок у розвиток української науки необхідно знати.

Студенти різних спеціальностей дослідили спадщину Драгоманова та поділилися своїми дослідженнями. "Спадщина малознаного Михайла Драгоманова - політолога й культуролога" стала предметом виступу студентки 41-І групи Катерини Гуцало. "Теоретична спадщина Михайла Драгоманова: сучасні роздуми про українську справу" зацікавили її колегу Ольгу Ониськів, а про Драгоманова як "Свідомого європейця і не менш свідомого українця" повідала їхня одногрупниця Юлія Хомук.

До виступів четвертокурсників приєдналися студенти ІІІ курсу Діана Обаранчук ("Михайло Драгоманов про розвиток освіти в Україні"), Аліна Тарасюк ("Постать Михайла Драгоманова в інтелектуальній історії України: Сторінка молодого науковця") – обидві з 31-У групи та майбутня вчителька історії Валентина Ляськовська з темою "Просвітницька діяльність М.Драгоманова у контексті сучасності".

На завершення своє слово сказали наставники молоді, кандидат педагогічних наук,  Любов Михайлівна Кравець ("Апостол правди і науки") і кандидат філологічних наук, доцент Олег Васильович Василишин ("Михайло Драгоманов в інтерпретації Івана Денисюка та Гаврила Чернихівського".

До організації та проведення цього наукового заходу долучилися доцент Любов Михайлівна Кравець та проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Микола Станіславович Курач.

 
Анонси
Галерея
18
1818
На даний момент 488 гостей на сайті