Пошук
Головне меню

ЗАДЛЯ СПІЛЬНИХ ЗДОБУТКІВ

У той час, коли наші політики ніяк не можуть дійти згоди у вирішенні багатьох глобальних проблем, світлим променем надії зігрівають нові і цікаві напрямки взаємозближення молоді різних країн у сферах науки, культури, спорту та інших. І найважливішим є той факт, що їм це вдається!

Так, одним із чергових пунктів реалізації проєкту українсько-польських обмінів під багатообіцяючою назвою «У пошуку спільних коренів. Задля спільних здобутків» опорний заклад освіти "Білокриницька ЗОШ І-ІІІ ступенів" гостинно відчинила двері для польської делегації - учнів 7 - 8 класів середньої школи номер 1 імені Миколая Коперника м. Міліч на чолі з директоркою Кристиною Пьосік і вчителем фізкультури Влодіміром Свірковічем, , яких, за народним українським звичаєм, зустріли хлібом-сіллю.

Програма для гостей, підготовлена директором школи-господаря, випускником нашої альма-матер Сергієм Оніщуком і вчителькою польської мови, також нашою випускницею Вікторією Іванюк, включала цікаві зустрічі в дружньому колі учнів та вчителів, спільні уроки, майстер-класи, подорожі, екскурсії, знайомство з родзинками нашого краю, польсько-українські вечорниці «І в нас, і у вас хай буде гаразд» і просто - теплі дружні розмови. Крім цього, на запрошення ректорату гості відвідали нашу академію, де ознайомилися з історією освітнього закладу у Музеї історії академії з участю Валентини Шпак, відвідали знаменитий історичний корпус з його древньою бібліотекою, Собором, залами Тадеуша Чацького та Гуго Коллонтая провели бесіду з ректором академії, професором Афанасієм Ломаковичем.


Ця довгоочікувана подія відбулася. І не просто відбулася, а показала, що дружба долає перешкоди, відкриває двері для обміну досвідом. А насамперед - вселяє надію на те, що обмін школярами продовжиться, а свівпраця буде тісною та результативною.

 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 354 гостей на сайті