Пошук
Головне меню

ЗУСТРІЧ З ПОЛЯКАМИ

9 лютого відбулася зустріч групи викладачів та студентів гуманітарно-технологічного факультету, яку очолював декан О.В. Омельчук, з вчителями та слухачами польської школи Товариства відродження польської культури ім. Ю. Словацького в Кременеці. Заняття у школі проводять кваліфіковані викладачі-волонтери з Польщі, які мають величезний досвід викладання як у Польщі, так і в Україні.

Виявилося, що обидві сторони мають взаємний інтерес, тому у ході спілкування, яке проходило польською мовою, вдалося домовитися про спільні майбутні дії, що підуть на користь як Академії, так і Товариству, а також обговорити із гарантом ОПП Середня освіта (Мова і література (польська)), професором О.Л. Глотовим особливості підготовки вчителя польської мови для закладів ЗСО в Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії імені Тараса Шевченка.

Історія вирішила таким чином, що значна частина подій, які відбувалися протягом століть на території міста Кременець, входять до літопису як України, так і Польщі. Тому нічого дивного немає у тому, що тут віддавна живуть етнічні поляки, які мають живий інтерес до своєї історичної батьківщини, які хочуть пам’ятати рідну мову, польську кухню, польську культуру. І у цьому їм допомагає Товариство відродження польської культури ім. Ю. Словацького в Кременці, яке очолює пан Мар’ян Каня.

 
Анонси
Галерея
16
1616
На даний момент 253 гостей на сайті