Пошук

БАЛЬЗАМ ДЛЯ ЗРАНЕНИХ ДУШ

Після жахливих потрясінь, що випали на долю наших співвітчизників, які відчули на собі безпосередні наслідки ворожого вторгнення російських агресорів, багатьом із них нелегко налаштуватися на розмірений ритм життя.

Мешканці Кременеччини досить активно відгукнулися на прохання прийняти у себе постраждалих громадян із регіонів, де точаться запеклі бої. Саме тому, крім елементарної матеріальної допомоги, наші кременчани намагаються хоч якось полегшити, розрядити душевний стан тимчасово переселених осіб і насамперед дітей. Для них організовуються творчі майстер-класи за вподобаннями, які маленькі гості залюбки відвідують разом зі своїми батьками.

Напередодні Великодня у залі Гуго Коллонтая Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка відбувся концерт творчого колективу Тернопільської обласної філармонії "З Україною в серці". До програми концерту увійшли виступи вокального тріо "Солов'ї Галичини", які презентували твори Сезара Франка "Panis Angelicus", Галини Кудзін "Голгофа", Романа Купчинського "Зажурились галичанки", Миколи Синшаївського і Богдани Фільц "Любимо землю свою". Їх продовжили музичні вітання від Марії Лемішки -- володарки Гран-прі Всеукраїнського конкурсу "Незабутня Квітка Цісик": "Кленова балада" (слова і музика Анатолія Матвійчука) і "Черемшина" (слова Миколи Юрійчука, музика Василя Михайлюка, оранжування Мирослава Кріля). До них долучилися солісти філармонії Андрій Оленин (слова і музика Володимира Івасюка "Червона рута"; слова Дмитра Павличка, музика Олександра Білаша "Два кольори") та Вікторія Мищій ("Рідна земля" Петра Маги і Руслани Квінти; "Музика рідного дому" Вадима Крищенка й Олександра Злотника; "Моя Україна" Юрія Рибчинського і Ніколо Петранича). На завершення концерту у виконанні всіх учасників прозвучала знаменита пісня Тараса Петриненка "Україно".

Висловлюємо щиру вдячність колективу обласної філармонії за благодійну акцію, яка хоч на деякий час допомогла нашим переселенцям і усім бажаючим відчути в душі благодатний вплив музики і щирого пісенного слова і наблизити таку вистраждану перемогу.


 
Анонси
Галерея
21
2121
На даний момент 666 гостей на сайті