Пошук
Головне меню

ХVІІІ ЗВІТНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА

Відбулася ХVІІІ Звітна науково-практична конференція професорсько-викладацького складу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії, на якій були підведені підсумки науково-теоретичної та практично-дослідницької діяльності науково-педагогічних працівників навчального закладу за 2021 рік. Традиційно, робота звітної Конференції була приурочена Дню науки в Україні. Учасників наукового зібрання вітали ректор академії, професор Афанасій Ломакович, голова первинної профспілкової організації працівників навчального закладу Василь Трифонюк.

З нагоди Дня науки та згідно з Положенням про конкурс «Науковець року» за результатами наукової діяльності професорсько-викладацького складу нашої академії в 2021 році відзначено і нагороджено грамотами: в номінації «Автор року» – старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик їх навчання Світлану Гуральну та головного редактора газети «Замок» Анатолія Багнюка; в номінації «Науковий керівник року» – професора кафедри теорії і методики дошкільної та початкової освіти Валентину Бенеру, професора кафедри педагогіки та психології Олександра Безносюка, доцентів кафедри української мови і літератури та методик їх навчання Ірину Комінярську та Інну Волянюк; в номінації «Молодий науковець року» – старшого викладача кафедри педагогіки та психології Андрія Заблоцького, доцента кафедри біології, екології та методик їх навчання Олену Тригубу та старшого викладача цієї ж кафедри Олександра Бондара, старшого викладача кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій Ірину Цісарук, викладача Фахового коледжу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка Павла Яловського.


Учасники Звітної науково-практичної конференції працювали у пленарному форматі та форматі студійних засідань. Функції модератора пленарного засідання виконував проректор академії з наукової роботи, професор Микола Курач. Науковці академії у пленарному режимі заслухали шість тематичних доповідей різнопрофільного наукового спрямування. Професор кафедри теорії та методики фізичного виховання Віктор Чижик висвітлив «Теоретико-методичні основи рівневої диференціації фізичного виховання у закладах середньої освіти». У цьому ж тематичному напрямку працювала доцент кафедри теорії і методики дошкільної та початкової освіти Вікторія Легін, яка характеризувала «Сучасний підхід до фізичного розвитку та оздоровлення дітей дошкільного віку». Про «Теоретичні засади екологічного виховання молоді в сучасних умовах» інформувала доцент кафедри біології,екології та методик їх навчання Ольга Дух. «Онлайн-платформи як інструмент формування граматичної компетентності студентів» склали зміст виступу доцента кафедри іноземних мов і методик їх навчання Тетяни Семегин. Старший викладач кафедри теорії і методики трудового навчання і технологій Ірина Цісарук запропонувала тему «Методика використання SТЕМ-проєктів у збірних групах закладів вищої освіти». «Інноваційні методи формування професійної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва» привернули увагу доктора філософії, викладача Фахового коледжу нашої академії Павла Яловського. Пленарне засідання проходило на платформі ZOOM .

У форматі студійних засідань науковці академії працювали в дев’яти тематичних напрямках: перша студія – «Сучасні тенденції у лінгводидактиці та дослідженні іншомовного дискурсу» (модератор – доцент Наталія Воронцова); друга студія – «Актуальні проблеми професійної підготовки вчителів трудового навчання, технологій та інформатики: перспективи технологічної та професійної освіти» (модератор – доцент Надія Бабій); третя студія – «Лінгвістичні та літературознавчі студії: проблеми та перспективи» (модератор – доцент Роман Дубровський); четверта студія – «Суспільно-політичні процеси в Україні та світі» (модератор – професор Ірина Скакальська); п’ята студія –  «Пріоритетні напрями розвитку сучасної дошкільної та початкової освіти» (модератор – доцент Тетяна Фасолько); шоста студія – «Психолого-педагогічні засади сучасного освітнього процесу та соціальної роботи» (модератор – доцент Володимир Терпелюк); сьома студія – «Історико-педагогічні аспекти розвитку вокально-хорового мистецтва та хореографії в Україні» (модератор – завідувач кафедри мистецьких дисциплін і методики їх навчання Інна Ратинська); восьма студія – «Проблеми та перспективи фізичної культури і спорту в системі освіти» (модератори – доценти Віктор Голуб і Микола Божик);  дев’ята студія – «Дослідження антропогенного впливу на стан довкілля та біорізноманіття  Північного Поділля» (модератор – доцент Неля Цицюра). Простором наукового дискурсу студій виступила платформа ZOOM. Матеріали ХVІІІ Звітної науково-практичної конференції професорсько-викладацького складу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка за 2021 рік будуть опубліковані у черговому випуску збірника наукових праць «Актуальні проблеми гуманітарної освіти».

 
Анонси
Галерея
24
2424
На даний момент 461 гостей на сайті