Пошук
Головне меню

ЕСТАФЕТА СПОРТИВНИХ НОВИН

День фізичної культури та спорту на те і є днем фізичної культури і спорту, який і спортсмени-професіонали, і спортсмени-аматори, і їх тренери-наставники вшановують святковими спортивними дійствами, найяскравішими серед яких є турніри, змагання, товариські спортивні поєдинки. Цьогоріч науково-педагогічні працівники академії та викладачі Фахового коледжу, студенти академії та коледжу, як фахівці фізичного виховання, так і аматори, об’єднали свої зусилля в організації та проведенні змагань із волейболу, приурочених професійному спортивному святу. Змагання проходили за традиційною формулою: команди студентів у груповому турнірі зустрічалися між собою, аби визначитися з переможцем, якому випаде честь вийти на волейбольний двобій із командою викладачів. Участь у груповій частині турніру брали шість команд: три команди перших курсів спеціальності «Фізична культура», дві команди їх молодших колег із Фахового коледжу – збірна других-третіх курсів і четвертого курсу, а також команда викладачів, суперником якої мав стати переможець студентської частини турніру. Груповий турнір виграла команда 11-Ф(А-1) групи (академія), яка і вийшла на вирішальний фінальний двобій проти команди своїх наставників.

Святковий волейбольний фінал виявився дійсно святковим для студентської команди: студенти у напруженій боротьбі перемогли своїх наставників з рахунком партій 2 : 1. Їм і було вручено Кубок святкового турніру, а нагородою команди викладачів стало чітке усвідомлення того факту, що вони професійно і продуктивно працюють зі своїми вихованцями, а за всіма законами ефективної освіти вихованці в кінцевому підсумку мають перевершувати своїх наставників за всіма показниками – саме в цьому полягає запорука прогресу не тільки науково-освітнього, а й всякого соціального. Своїх вихованців-переможців вітали члени команди викладачів: кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теоретико-біологічних основ фізичного виховання, доцент Микола Божик, науковець цієї кафедри Олександр Гурковський, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання, доцент Віктор Голуб, його колеги по кафедрі, науково-педагогічні працівники Василь Довгаль і Сергій Сиротюк, викладач Фахового коледжу Андрій Саєнко. Судив волейбольні баталії доцент кафедри теоретико-біологічних основ фізичного виховання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, суддя національної категорії України з волейболу Володимир Прокопович.

* * *

Відбулися благодійні змагання з більярдного спорту на підтримку Збройних Сил України – Чемпіонат України «Наукова еліта» серед науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти з більярду «Триборство». У командному заліку перемогли представники Волинського національного університету імені Лесі Українки. Почесне друге місце посіла команда Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка. Срібну нагороду нашій альма-матер здобув дует майстрів більярдного кия у складі професора Олександр Безносюка та доцента Івана Білосевича. Третє місце – за більярдистами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Приємно бачити, як науковці нашого закладу вищої освіти успішно виступають на престижних всеукраїнських спортивних турнірах і гідно представляють академію на національному спортивному небосхилі, здійснюють вагомий внесок у зростання її рейтингу.

* * *

Апогеєм і окрасою всякого спортивного свята традиційно стають ігрові баталії, основним знаряддям яких виступає м’яч, як невід’ємний елемент спортивного суперництва на волейбольному, баскетбольному чи гандбольному майданчиках і особливо – на футбольному полі. Тож педагоги і студенти Фахового коледжу нашої академії до Дня фізичної культури і спорту організували і провели турнір із футзалу. Змагання проходили у спортивному залі академії. До участі в них зголосилися шість команд: команди першого, другого, третього і четвертого курсів спеціальності «Фізична культура» та першого і четвертого курсів спеціальності «Трудове навчання та технології». У фінальній грі, що пройшла в гострій і напруженій боротьбі між командами четвертого і першого курсів спеціальності «Фізична культура», з рахунком 6 : 2 перемогли четвертокурсники. На третьому місці – команда третього курсу цієї ж спеціальності. Нагородження учасників змагань відбулося за підтримки профспілкового комітету студентів. Педагогічні працівники – члени циклової комісії фізичного виховання, що виступила організатором турніру, – відзначили активність і високу культуру спортивної поведінки учасників змагань і їх уболівальників.

 
Анонси
Галерея
27
2727
На даний момент 858 гостей на сайті