Пошук
Головне меню

СОТВОРИ СОБІ СВЯТО

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає глибокої самовіддачі, величезної витримки і нескінченної любові до своєї справи. З нагоди свята в нашій академії було організувано невеличке інтелектуально-розважальне змагання, яке дало його учасникам змогу поринути у «світ дошкілля» та ознайомитися із деякими особливостями професії вихователя. Оцінювали наших конкурсантів члени журі у складі Людмили Богути, Наталії Сербай та Ольги Цимбалюк. Спонсорами заходу виступив Укргазбанк.

Розпочались змагання із привітання команд, а продовжилися безпосередніми завданнями конкурсів. Конкурс №1 «Назви автора».Учасникам по черзі пропонувалися цитати відомих педагогів, їх завдання – назвати автора. Кожна правильна відповідь принесе команді 1 бал.

В групах раннього віку1 не у всіх дітей сформовані навички самообслуговування. Тому, дуже часто, малюки потребують допомоги вихователя. Конкурс №2 «Йдемо на прогулянку». Учасникам потрібно якомога швидше зробити дитині зачіску і одягнути на прогулянку. Команда, яка швидше справиться із завданням, отримує 2 бали.

Працюючи з дітьми, вихователю потрібно знати індивідуальні особливості кожного. Нерідко педагогу доводиться розшифровувати ребуси, у ситуація, коли дитина не може зрозуміло висловити свою думку. Конкурс №3 «Ребуси». Учасникам по черзі пропонувалися ребуси, які треба було розшифрувати. Кожна правильна відповідь принесе команді 2 бали.


Важливе місце у режимі дня дошкільників займає рухова активність. Для проведення руханки запросили студентів 11-Дк групи та всіх присутніх. Професія вихователя вимагає неабиякого рівня творчості у різних видах діяльності. Конкурс №4 «Склади вірш про вихователя». Учасники команд повинні були скласти кілька віршованих рядків про вихователя. Максимальна кількість балів у цьому конкурсі – 5.

Впродовж дошкільного віку діти оволодівають різними видами образотворчої діяльності, одним із них є аплікація. Конкурс №5 «Склади образ». Кожна команда отримала набір із геометричних фігур і завдання виготовити аплікацію на самостійно обрану тему. Максимальна кількість балів за це завдання – 5.

Конкурс №6 «Кросворд». Останній конкурс -- для вболівальників. За кожне правильно відгадане слово команда отримує 1 бал, який повинні віддати одній із команд.

В кінцевому підсумку перемогла надійна фахова підготовка та щира студентська дружба.

 
Анонси
Галерея
14
1414
На даний момент 1209 гостей на сайті