Пошук

І ДОЛЯ, І ВОЛЯ НА ЛЕЗІ ВІЙНИ...

Під такою назвою у Музеї довоєнної фотографії Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка відбулися літературні читання, приурочені темі українсько-російської війни. Організатором події виступила Мацкова Валентина Сергіївна, а учасниками стали студенти коледжу, які декламували твори відомих українських письменників а також авторські поезії.

До геніальних віршів Ліни Костенко звернулися Костя Іщук з 31-Фк групи ("Мій перший вірш, написаний в окопі") та Богдан Савчук (41-ТОк) з актуальними та болючими роздумами "І жах, і кров, і смерть...". Їх продовжили болючі рядки Людмили Лєгостаєвої "На місячній доріжці" у виконанні Ольги Федаш (Дкс). Трішки патріотичного позитиву додали у своїх виступах Юлія Карп'юк (21- Рк) з віршем Людмили Максимлюк "Вірю я, що зацвіте калина", її одногрупниця Іванна Слободенюк з класикою Володимира Сосюри "Любіть Україну" та Анна Бунт (41-Фк) з віршем Людмили Федорової "Моя Україна".

Другу частину заходу склади авторські твори наших студентів Івана Бобрика (11-Ток), його старшої колеги-третьокурсниці Вікторії Камінської, представників спеціальності "Дошкільне виховання" - першокурсниці Олени Марищук, студентки другого курсу Вікторії Романюк і третьокурсниці Ірини Притули і майбутніх вчителів музики Ангеліни Сімори (41-Мк) та Ганни Гоц (31-Мк), яку представила одногрупниця Марія Бойко.

Так як практично жоден виховний захід не обходиться без музичних номерів, то особливо яскраву й емоційно насичену частину виступів склали пісні у виконанні солістів 21-Мк і 31-Мк груп. Макарій Гусак презентував болючий твір Олександра Злотника на слова Стерана Галябарди "Я тебе ненавиджу, війна". Не менш хвилюючими виявилися пісні Михайла Герца і Діани Роз на слова Оксани Максимишин-Корабель "Мамо, не плач..." у виконанні Інни Воронко та "Не брати, а кати", представлена Олександрою Хомчук.

Фінальним акордом заходу став актуальний осучаснений хіт "Ой у лузі червона калина", розпочатий Вікторією Грицюк, Софією Кравчук і Віталієм Усенком і дружно підхоплений усім залом.Вели програму Тетяна Потапчук і Марія Бойко.

 
Анонси
Галерея
42
4242
На даний момент 514 гостей на сайті