Пошук

МАНДРІВНИЙ ВЕРНІСАЖ - У КРЕМЕНЦІ

Проєкт «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення минулого Донбасу» реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна) спільно з Центром розвитку ініціатив "ІнСорс" та партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

У рамках цього проєкту відбулося створення виставки «На Зламі» з наступними її презентаціями у різних містах України.

Під час подорожі Тернопіллям мандрівна виставка завітала до нашого древнього і дивовижного міста. Відкриття відбулось у приміщенні Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка і було організоване командою Центру розвитку ініціатив “ІнСорс” спільно з партнерами.

Насамперед необхідно зрозуміти, що ж являє собою цей незвичний вернісаж. «На Зламі» - це експозиція з 14 стендів, кожен з яких вдало поєднує свідчення очевидців, інфографіку та статичні дані.

Особисті переживання постраждалих через невизначеність, злам звичного життя, незаконні ув'язнення та відбирання майна на окупованих територіях України - все це стало змістовим наповненням цих незвичних експонатів.

Модератором презентації виступила голова ГО Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” Іванна Мрига.


Під час відкриття виставки до присутніх звернулася наша гостя зі Східноукраїнського центру громадських ініціатив Надія Нестеренко, яка представила виставку, розповіла про історію її створення, проаналізувала мандрівки експозиції містами нашої країни.

Перед присутніми виступили заступник міського голови Кременця Микола Матвіюк і проректор з наукової роботи академії, доктор педагогічних наук, професор Микола Курач.

Насамкінець необхідно відмітити, що ця цікава подія проходить за сприяння начальника організаційно-виховного відділу академії Сергія Колісецького, на що із вдясністю звернула увагу Іванна Мрига.

У Кременці виставка буде експонуватися протягом місяця, тому місцеві жителі та гості міста будуть мати чудову нагоду її відвідати.

 
Анонси
Галерея
34
3434
На даний момент 808 гостей на сайті