Пошук

ВОЛЕЙБОЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ – ДЛЯ ЮНИХ

Активісти громадської організації «Федерація волейболу міста Кременця та Кременецького району» проводять активну спортивно-організаційну роботу серед шкільної молоді нашого краю. Спрямовуючись на виконання своїх статутних завдань і з метою залучення до занять фізичною культурою та спортом представників усіх поколінь місцевого населення, члени Федерації систематично організовують турніри, чемпіонати, товариські зустрічі з такого популярного виду спорту, як волейбол, бо м’яч над волейбольною сіткою – це дійсно спортивне свято і для спортсменів, і для їх уболівальників. Одним із таких масових спортивних заходів, організованих нашою Федерацією волейболу, став цьогорічний турнір серед шкільної молоді «Волейбольна весна – 2023», в якому брали участь 232 юних спортсмени – учні загальноосвітніх навчальних закладів і студенти двох коледжів  Кременеччини.

На турнір прибули команди Підлісецької гімназії (вчитель і тренер – Михайло Гикавий), Горинської ЗОШ (вчитель і тренер – Сергій Собко), Почаївського вищого професійно-технічного училища (вчитель і тренер – Петро Руцький), Кременецької спеціалізованої ЗОШ №2 (вчитель і тренер – Оксана Шевчук), Кременецької ЗОШ №4 (вчитель і тренер – Олександр Гурковський), Фахового коледжу нашої Академії (тренери – Андрій Саєнко і Василь Коханець), Кременецького лісотехнічного коледжу (тренери – Іван Лукащук і Анна Леськів-Бондарчук), Кременецької ЗОШ №5 (вчитель і тренер – Ярослав Тарківський), Почаївської ЗОШ (вчителі і тренери – Віктор Придатко, Василь Собчук, Богдана Поглод), Старопочаївської ЗОШ (вчителі і тренери – Олександр Дармограй і Петро Мацишин), Лідихівської ЗОШ (вчителі і тренери – Микола Остапчук, Володимир Дубинюк, Олександр Бобрик) і Волинського ліцею імені Нестора Літописця (вчитель і тренер –Тетяна Сохацька).


Спочатку на волейбольні майданчики вийшли команди хлопців (вік – до п’ятнадцяти років) Підлісецької гімназії та Кременецької спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №2. Їх поєдинок видався напруженим і видовищним. Перемога дісталася волейболістам міської школи. Команди були нагороджені призами від громадської організації «Федерація волейболу міста Кременця і Кременецького району» та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської Ради.

Широким було представництво команд хлопців віком до сімнадцяти років: 12 команд змагалися у трьох підгрупах в спортивних залах нашої Академії та Кременецького лісотехнічного коледжу. У півфінали вийшли шість команд, зустрічі між якими визначив жереб. Переможці півфінальних поєдинків здолали своїх суперників з однаковим рахунком 2 - 0: з таким результатом команда Волинського ліцею імені Нестора Літописця обіграла команду Почаївського вищого професійного училища, волейболісти Кременецького лісотехнічного коледжу – суперників із Почаївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, а спортсмени Лідихівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів – своїх візаві із Старопочаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Фінальні поєдинки принесли перемогу команді Лідихівської ЗОШ І–ІІІ ступенів; на другому місці – волейболісти Волинського ліцею імені Нестора Літописця, на третьому – команда Кременецького лісотехнічного коледжу.

Наступного турнірного дня демонстрували свою спортивну майстерність дівчата: сім команд, в тому числі, волейбольні дружини Кременецького лісотехнічного коледжу та нашого фахового коледжу, були розподілені на дві підгрупи. Команди, що зайняли перші місця у своїх підгрупах, змагалися у фіналі за І місце, а ті, що зайняли другі позиції, виборювали почесні «бронзові нагороди». Переможцем «дівочої» частини турніру стали юні волейболістки Лідихівської загальноосвітньої ЗОШ І–ІІІ ступенів, які у фінальному поєдинку перемогли команду Волинського ліцею імені Нестора Літописця. Тож у ліцеїстів – «срібні» нагороди. А третє місце – у спортсменок Старопочаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Таким чином, абсолютним переможцем турніру «Волейбольна весна–2023» стали юні спортсмени Лідихівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів: обидві їх команди здобули переконливі перемоги над своїми суперниками та суперницями.

Організатори спортивного свята визначили кращих гравців турніру у відповідних номінаціях. Кращими захисниками визнані Діана Видиш (Волинський ліцей імені Нестора Літописця) та Микола Полегеєнко (Кременецький лісотехнічний коледж); кращими ліберо – Ліза Кульчинська (Кременецький лісотехнічний коледж) і Яна Бай (Старопочаївська ЗОШ); кращими нападниками – Іванка Кравченко (Горинська ЗОШ) і Артем Прос (Лідихівська ЗОШ); кращими універсальними гравцями – Вікторія Обшарська (Лідихівська ЗОШ) і Прохор Остапчук (Волинський ліцей імені Нестора Літописця).

Команди-переможці, призери та кращі гравці турніру отримали нагороди відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради, а команди – волейбольні сітки та м’ячі, що були придбанні «Федерацією волейболу м. Кременець та Кременецького району» за кошти Кременецької міської ради в рамках програми підтримки громадських організацій Кременецької громади. Нагороди учасникам  турніру «Волейбольна весна-2023» вручали начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради Андрій Станіславенко, голова ГО «Федерація волейболу м. Кременець та Кременецького району», завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Віктор Голуб, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, суддя національної категорії України, доцент Володимир Прокопович, декан факультету фізичної культури, біології та психології нашої академії, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Олександр Бережанський.

Спортивні баталії «Волейбольної весни–2023» обслуговувала суддівська бригада у складі доцентів Віктора Голуба (головний суддя) і Володимира Прокоповича, викладачів Андрія Саєнка і Василя Коханця, а також студентів Тетяни Бобрик, Богдана Савчука, Миколи Микулинця, Віталія Усенка.

Організатори турніру «Волейбольна весна–2023» висловлюють вдячність ректору Кременецької гуманітірно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка, професору Афанасію Ломаковичу та директору Кременецького лісотехнічного коледжу Миколі Ляховцю за сприяння у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення організації та проведення турніру, а вчителям і викладачам навчальних закладів – за підготовку учнівської та студентської молоді до участі в спортивних змаганнях.

 
Анонси
Галерея
58
5858
На даний момент 452 гостей на сайті