Пошук
Головне меню

МОЛОДА НАУКА ЗНОВУ «ОДЯГЛА КРОСІВКИ»

Рада молодих науковців Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка в рамках VІІІ щорічної програми «Kremenets science open air, або Наука в кросівках» підготувала і провела науково-практичну конференцію «Освітні аспекти сталого розвитку», в якій брали участь молоді науковці, магістранти і студенти бакалаврату нашої академії та коледжу, Вінницького національного технічного університету, Національного університету фізичної культури і спорту (м.Київ), наукові співробітники НЦ «Мала академія наук України», а також педагоги загальноосвітньої школи №24 Дніпровської міської Ради, наукові співробітники Національного парку «Кременецькі гори» та Кременецького ботанічного саду.

На пленарному засіданні науково-практичної конференції з вітальними словами до її учасників звернулися доктор педагогічних наук, проректор із стратегічного планування та наукової роботи Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка, професор Микола Курач і кандидат сільськогосподарських наук, голова Ради молодих науковців академії, доцент кафедри біології, екології та методик їх вивчення Олена Тригуба. Логічно і тематично обґрунтованим стартом роботи конференції стали наукові доповіді, що прозвучали першими на її пленарному засіданні. Наукові співробітники НЦ «Мала академія наук України» кандидат технічних наук Євгеній Шаповаов, доктор педагогічних наук Ірина Слєпухіна і старший науковий співробітник Віктор Шаповалов розпочали цілеспрямований дискурс за тематикою конференції доповіддю «Обгрунтування термінів сталої педагогіки: євроінтеграційний контекст». Їх думки продовжила та ідеї конкретизувала практичний психолог Дніпровської загальноосвітньої школи №24 Ольга Шпак у науковому дослідженні «Сталий розвиток і модель гармонії: засади для співпраці». Від наших науковців на трибуну конференції першими зійшли кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри біології, екології та методик їх вивчення нашої академії Оксана Гурська та студентка бакалаврату Єлизавета Бєбнєва: вони розкрили «Поняття фото індикації в історико-екологічному ракурсі». Тему «Використання TINKERCAD CIRCUITS ARDUINO як засобу реалізації STEM-ОСВІТИ» розкрили кандидат технічних наук, доцент Іванна Саланда, викладач академії Дмитро Клак, викладач Фахового коледжу Юрій Ляшук. Оригінальний за змістом і методикою тлумачення науково-теоретичний матеріал запропонували учасникам пленарного засідання представники нашого коледжу, викладач Наталія Сербай і студентка Мар’яна Солтис: вони продемонстрували методику використання в навчальному процесі «Тез-висловів видатних українських і зарубіжних педагогів про природу». Таким чином, на пленарному засіданні науково-практичної конференції «Освітні аспекти сталого розвитку» були оприлюднені 5 тематичних доповідей, над підготовкою яких працювали 11 авторів-науковців, з них 7 – науково-педагогічні правники і студенти нашої академії та коледжу, а 4 – представляють інші науково-освітні установи України.

У студійному форматі робота науково-практичної конференції здійснювалася в трьох тематичних напрямках. Молоді науковці-доповідачі, що входили до першої студії, працювали над проблемою «Найсучасніші освітні тренди (STEM-освіта, гейм-технології, мобільне навчання і неформальна освіта)». Модератором цієї студії виступала кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій та методики навчання інформатики Іванна Саланда. «Відображенні ідеї сталого розвитку в контексті освіти» – тематика засідання другої студії. Функції модератора виконував викладач кафедри інформаційних технологій та методики навчання інформатики Дмитро Клак.  Проблему «Екологічна та біологічна безпека і сталий розвиток» аналізували молоді науковці – члени третьої студії, де модератором виступала кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри біології, екології та методик їх навчання Олена Тригуба. У підсумку, на студійних засіданнях оприлюднено 38 наукових повідомлень, над підготовкою яких працювали 64 молодих науковці, семеро з яких представляли інші науково-освітні установи України.

За матеріалами науково-практичної конференції «Освітні аспекти сталого розвитку», що проходила в рамках традиційної щорічної програми «Kremenets science open air, або Наука в кросівках», буде опубліковано тематичний збірник наукових праць молодих науковців Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка та нашого Фахового коледжу.

 
Анонси
Галерея
21
2121
На даний момент 151 гостей на сайті