Пошук

ДІАЛОГ КУЛЬТУР ТРИВАЄ

Зустріч делегації учнів Європейської родини шкіл імені Юліуша Словацького у нашому інституті у рамках щорічного українсько-польського проекту ”Діалог двох культур“ розпочалася традиційно: вони поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку і виконали ”Заповіт“ Кобзаря польською мовою. Юні гімназисти на чолі з керівником делегації Анджеєм Крулем відвідали Музей історії інституту, галерею довоєнної фотографії, подивилися виставу ”Українські вечорниці“ у виконанні студентів факультету іноземних мов.

Гості були запрошені у читальний зал бібліотеки інституту, де пройшла літературна конференція ”Діалог двох культур для молоді – 2012“, що розпочалася з обміну вітаннями між проректором з виховної роботи Миколою Сиротюком та Анджеєм Крулем, який подарував для бібліотеки посібники з польської мови та польську художню літературу. До уваги присутніх було представлено літературні дослідження наших науковців-філологів та студентки факультету іноземних мов Ольги Макаренко, котра полонила своїх польських ровесників досконалим виконанням творів Юліуша Словацького польською мовою.

Після конференції гімназисти (знову-таки традиційно) посадили привезені з Польщі троянди на території інститутського розаріуму, де понад 200 років тому стояв родинний будинок Словацьких. А після благородної праці день завершився спільно  з українськими студентами розважальною програмою ”Танцюють усі“.

 
Анонси
Галерея
55
5555
На даний момент 480 гостей на сайті