Пошук

”ЗРОДИЛИСЬ МИ З КРОВІ НАРОДУ“

Під такою назвою в Актовому залі нашого інституту відбувся концерт на честь 70-річчя створення Української повстанської армії .

Розпочав виступи квартет викладачів коледжу під акордеонний супровід Валерія Яскевича (”Десь там, далеко, на Волині“). Мар’яна Мацюк виконала пісню ”Зелений дубочку“ (акомпанемент на фортепіано Сергія Дедю).


Андрій Дубас та Андрій Гулійчук запропонували драматичну сценку із ”Повстанського записника“. Вийшовши на публіку зі зброєю в руках, вони зуміли вдало передати тогочасний бойовий дух повстанців. Співчуття і гордість за воїнів УПА викликали у глядачів зворушливі пісні у виконанні Володимира Дзюми ”Буде нам з тобою що згадати“ і ” Я сьогодні від вас від’їжджаю“, в яких переплелися кохання, війна і материнські почуття.

У супроводі бандури Мар’яна Маліновська прочитала фрагмент із ”Повстанського записника“ про відомого в нашому краї повстанця-бандуриста Костя Місевича. Для вшанування знаменитого земляка було відправлено делегацію з квітами в с.Попівці, де знаходиться його  могила.

Викладач-баяніст Олександр Михайлів виконав ”Попурі на теми українських повстанських пісень“, які доповнила ”Молитва вояка“ із ”Повстанського записника“ у проникливо-емоційному виконанні Антона Благія.

Переможниця ХІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу ”Кришталевий жайвір“  Катерина Байрах  на якусь мить поєднала минуле та сьогодення нашого народу і підняла настрій глядачів чудовою піснею ”Це мій рідний край“.

На завершення вечора актори студентського театру ”Пілігрим“ вийшли на сцену з портретами загиблих героїв і запаленими свічками під супровід повстанської пісні ”Коли ви вмирали“. У відповідь зал піднявся і завмер у хвилині мовчання у знак пам’яті та вдячності героям-повстанцям за їхнє найбільше прагнення – вибороти волю Україні.

 
Анонси
Галерея
7
77
На даний момент 205 гостей на сайті