Пошук
Головне меню

НАУКОВЦІ – ПРО СПОРТ І ЗДОРОВ’Я

Міжнародна наукова конференція ”Фізична культура, спорт та здоров’я“ працювала на базі Харківської державної академії фізичної куль­тури і проходила під егідою НОК України, Олімпійської академії та Спорткомітету України. У науковому форумі брали участь науковці України, Білорусі, Росії, а їх робота відзначилась проблематичністю змісту та інноваційністю форм. Відбулися ”круглі столи“ ”Вплив інновацій у спорті на розвиток міста та регіону“, ”Олімпійська освіта та спортивний рух: історія та сучасність“; семінари-практикуми ”Етноспорт: від спорту до традиції, технологія ет­носпорту“, ”Інноваційні спортивні технології“. На пленарному засіданні з доповідями виступили провідні науковці кожної країни – учасниці конференції.


У секції ”Фізична культура“ про­звучала співдоповідь науково-педагогічних працівників нашого інституту: кандидати наук із фізичного виховання та спорту В.А.Голуб та О.О.Бережанський проаналізували особливості ”Використання спортивно-ігрового методу на уроках фізичної культури у дітей молодшого шкільного віку“.

В інших секціях вивчались теоретичні та практично-методичні проблеми спортивної науки, розглядались проблеми неолімпійських видів спорту, а також впливу фізичної культури та спорту на формування здорового способу життя і виховання активних та свідомих грома­дян суспільста, на що спрямовувалась робота секції ”Гуманітарні читання“ з її підсекціями ”Філософія та історія“ та ”Інноваційні процеси у сучасному мовному просторі“.

В рамках Міжнародної наукової конференції та за її тематикою працюва­ла ІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція. Молоді науковці об’єдналися в секцію ”Студентська наука“, де серед 70-ти наукових повідомлень впевнено прозвучав голос нашої студентки Галини Кедрич: за дослідження ”Динаміка розвитку фізичної підготовленості дітей 8 – 9 років“ вона нагороджена Грамо­тою оргкомітету конференції, чим підтвердила стабільність своїх наукових досягнень.

 
Анонси
Галерея
29
2929
На даний момент 409 гостей на сайті